Ha valaki nem szeret/utál valakit akkor miért mondja mindeki azt rá hogy irigy?
Nemrégiben összefutottam egy ismerősömmel aki tudni illik Justin Bieber rajongó. Én ezt nem tudtam és szót ejtettem a fent említett celeb legújabb botrányáról (elvileg megütötte az egyik rajongóját). És ő elkezdte hogy "az az ember rátámadt és bántani akarta Justin jól tette hogy védekezett". És megkérdeztem tőle hogy honnan tudja ezt ilyen jól? Hisz ott sem volt. Erre a válasza az volt hogy "Justin soha de soha nem tenne ilyet. Ő tiszeli a rajongóit." Mondtam neki hogy azért lehet hogy az én variációm a valós hisz honnan tudjuk igaz-e amit a nem ír... erre a barátom reakciója egy igen lekezelő "te is csak divatból utálod és valójában irigy vagy rá" volt.
Egyébként én személy szerint utálom az ilyen nyálas popkisfiukat hisz rocker vagyok de ezt a barátom jól tudta.
Itt is láttam egy csomószor hogyha valaki elmodta a véleményét (ráadásul egy kellemes hangvételű levélben, nem is sértően és még érveket is mondott) akkor őt eltitulálták irigynek.
Miért lenne irigy rá az ember ha nem szert egy illetőt?
Köszönöm ha elolvastad és ha válaszolsz! Elnézést hogy hosszúra sikeredett és az esetleges helyesírási hibákért is!
Ja és ez lemaradt:
Mindketten a 14. életévünket töltöttük be nemrég.
nem a szó szerinti értelmezés itt a lényeg,hanem a vita dinamikája.
a vége pedig az,hogy ő előjött egy légből kapott állítással,amire te nem tudtál mit mondani,tehát végülis az ő érve győzött.
a jó lezárás az lehetett volna hogy te zársz ezzel
-nem,én csak téged utállak amikor így viselkedsz.-
ezzel válaszoltál,tiéd a végszó,kivédted a támadást,megnyerted a vitát.
Mindkettőnek van alapja.
Tényleg nagyon sokat vannak,akik utálják Bibert, de annyi az értelmi színvonaluk,hogy b**zi meg fúj. Hát ez se érv. Aki azért utálja, mert hogy néz ki, az épp annyira értelme,s mint aki azért szereti. És igen, létezik a jelenség, hogy valaki irigy egy másik ember sikerére, ezért lehúzza. Pl. ha egy nő sikeres, sokan jönnek ezzel, hogy biztos lefeküdt valakivel, és azért az. És ezt sokszor másik nők (is) mondják. Szóval igen, létezik, sokan irigységből utálkoznak, még akkor is, ha ezt maguk sem tudják. Vagy például valaki életformáját kritizálják, de épp azért zavarja őket valaki szabados életvitele, mert ők ezt nem tehetik meg.
Ugyanakkor természetesen nem mindenki azért utál valakit,mert irigy. Mondjuk aki komolyan utál valakit, mármint egy hírességet, annak sincs élete szerintem, de tény és való, hogy számtalan indok miatt lehet valakit utálni. És egyáltalán nem akar mindenki híres lenni például, énekelni se akar mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!