Miért nem tudnak az emberek normálisan ételt vagy italt rendelni?
Ezeket a dolgokat már az oviban is tanították, amikor kicsi voltam. Gondolom másnak is.
Bejön az ember az étterembe, nem köszön, csak annyit mond: "ez lesz, az lesz." Vagy még annyit sem, csak hogy "rántott hal". Idősek, fiatalok egyaránt. Komolyan az eszem megáll!
Nem Lesz, hanem KÉREK SZÉPEN!
Sokszor már nem tudom tolerálni.:
Minap jött egy gyerek az anyjával. Köszöntem. Egyik sem köszön vissza. Helyette a gyerek mondja, (10 év körüli) hogy "rántott hús rizzsel!". Nézek rá, "Szia. Mi legyen vele?" Kérdezem. Erre kikerekedik a szeme, nem szól. Az anyja gyorsan átöleli, hogy szégyenlős a gyerek. (Szerintem nem.) Megint megkérdeztem a kisfiútól, hogy "azt szeretnél KÉRNI?" Semmi válasz. Mindketten állnak csndben. Majd kisvártatva megszólal a nő, hogy "igen az lesz."
Tudom, hogy nagyon utálatosnak látszom most. De, mi a fene van az emberekkel?! Anno nagymamám és anyám is tarkón csapott volna, ha így viselkedek valahol, pedig egyszerű falusi nők.
Megértem a kérdező álláspontját.
Ha felszolgálóként egy ilyen lesz-eszős parasztba botlanék, megmondanám neki, hol a helye.
A bekamerázós, proli főnökömnek szintén.
Na tisztázzunk valamit! Soha, senkinek nem köptem bele a kajájába! DolgozTAM olyan helyen, ahol csináltak ilyet, ha paraszt volt nagyon a vendég. Én nem süllyedek ide.
Denlátim hiába a kérdés, bármi beszéd. Ugyan úgy, ahogy sok vendég, ti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!