Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyetértetek azzal, hogy...

Egyetértetek azzal, hogy zenehallgatás tipikusan a férfiak alsó 80%-ra (ezen belül is leginkább az alsó 60%-ra) jellemző?

Figyelt kérdés

Nem tudom elképzelni, hogy egy magas, helyes, a szociális hierarchiában magasan helyet foglaló srác tevékenység-szerűen zenét hallgasson.

Legfeljebb ha sokat kell várnia valahol (pl korház), a háttérben, miközben tanul, facebookon/askon lányoknak ír vissza, mikor buliban vagy olyan helyen van ahol zene szól, esetleg néha a buszon.

Viszont számomra elképzelhetetlen, hogy tevékenységszerűen zenét hallgasson egy ilyen fiú.

Szerintem ha valaki számára önmagában tevékenység, hogy berak valamit és meghallgatja, az egyértelmű jele, hogy az alsó 60%-hoz tartozik, ha csak nem ilyen területen tanul, dolgozik, vagy érdekli kiemelten a téma, tehát pl a zeneművészetire jár, zenész, karmester, valamilyen zenei online-magazin szerkesztője vagy ilyesmi. Más esetben egyértelmű jele annak, hogy - tudom, csúnya ilyet mondani, de legyünk őszinték - genetikailag átlagos vagy átlag-alatti.

2016. nov. 19. 16:54
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Látom pár emberből negatív indulatokat váltott ki a kérdésem, úgyhogy had tisztázzak pár dolgot! :)

- Nem társadalmi rangról, hovatartozásról beszéltem. Szociális alatt inkább "társaságit" értettem. Milyen széles a baráti köre, mennyi figyelmet kap a másik nemtől, mennyire adnak a kortársai a véleményére, stb, nem pedig hogy hol dolgozik, milyen beosztásban, hány beosztottja van, stb. A kettő persze valamilyen szinten hatással lehet egymásra, de ez már más téma.

- Nem állítom, hogy lehetetlen, hogy egy alacsony gátlású, népszerű, gazdag társasági/szexuális életet élő, vonzó fiú a szabadidejében betegyen egy albumot/mixet/szimfóniát/operát, kényelmesen hátradőljön, vagy elterüljön a kanapén vagy az ágyán és az elkövetkező egy órája arról szóljon, hogy meghallgatja, de nem jellemző. Inkább az alsóbbrendűek ütik el ilyesmivel az idejüket.

2016. nov. 19. 18:51
 12/21 anonim ***** válasza:
78%

A normális 20-40-5612% -ból negatívot, jaja. Én csak fortyogok magamban, és lekötöztem a két kezem, hogy ne írjak erre őszinte véleményt, mert az olyan lenne, hogy még saját magamat is kitiltanám érte.

Nagylevegő, Nah.

De ne aggódj kérdező, szép még lehetsz te is.

2016. nov. 19. 19:09
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a te logikád alapján egy kiterjedt szociális hálóval rendelkező férfi képtelen a zenét minőségi szórakozásként értékelni, míg egy "alsóbb kategóriás" férfi igen. Okos vagy, kapsz cukrot.
2016. nov. 19. 20:07
 14/21 Sunshinedoll ***** válasza:
88%
Szerinted intelligens embereknek nem lehet semmiképpen kikapcsolódás az, hogy ledőlnek a fotelbe kicsit és beraknak egy jó kis zenét? :D ok.
2016. nov. 19. 21:31
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
De nem, nem az intelligencia fokmérőjeként használja a zenehallgatást. Az fel sem merül, hogy a zenét nem hallgató emberek intelligensek, csupán szociális kapcsolatok alapján tesz különbséget. Csak azt nem értem, hogy függ össze a kettő, és miért van minőségi különbség egy társasági ember között, meg egy nem annyira társasági ember között. Mitől lesz egy "magányosabb" típusú férfi alsó 60%-os ember?
2016. nov. 19. 21:42
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én még CD-ket is vásárlok csak azért, hogy meghallgassam. Szerintem én már ösztönlénnyé degenerálódtam...
2016. nov. 19. 22:36
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, akkor a logikád alapján, akinek sok barátnője van, az nem hallgat zenét. Önkényesen társadalmi hierarchiát állítasz fel, pedig ez baromság! Lehet, hogy a vezérigazgatónak volt a legkevesebb barátnője, mégis a csajozós férfi a beosztottja! Te meg az alapján állítasz valaki "magasabb szintre", hogy hány barátnője volt, meg hogy állnak hozzá a birka népség... Mi ez a baromság? MINDENKI EGYENLŐ, nincs társadalmi hierarchia, attól, hogy valaki megkúrt 200 csajt, és drága kocsija van, még NEM LESZ TÖBB! Úgyhogy nem tudom milyen alsó 60%-ról beszélsz, de egyet tudok, hogy a magát társadalom "magasabb rétegébe" soroló, 8 általánost végzett, apja pénzéből drága kocsi vevő vagánykodó hülyék NEM tartoznak a társadalom magasabb rétegeibe, sőt, számomra elég alacsonyan helyezkednek el!
2016. nov. 19. 23:02
 18/21 anonim ***** válasza:
Jó, az utolsó mondatomban részben ellent mondok magammal, de csak érzékeltetni akartam, hogy nem attól lesz valaki kevesebb, vagy több, hogy hány barátnője volt. De ha valaki azt hiszi, akkor az egy elég negatív tulajdonság!
2016. nov. 19. 23:04
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát feltehetted volna objektívebben is a kérdést, minősítgetések nélkül. Akkor nem kaptál volna ennyi degradáló választ. Bennem is sikerült ellenérzést keltened, mivelhogy introvertált személyiségtípus vagyok és régebben zenefüggő voltam, de nem hinném hogy ettől bárki alsóbbrendű lenne. Van valami a megfigyelésedben, hogy a kevésbé társasági emberek az egyszemélyes kikapcsolódási lehetőségeket keresik, ilyen a zenehallgatás is, ugyanakkor nagyon sok művészet is ide tartozik. Nekem viszont van egy olyan megfigyelésem hogy a mennyiség többnyire a minőség rovására megy. Így a kiterjedt szociális kapcsolatokkal rendelkező embereknek nagyon kevés valódi, mély kapcsolatuk van. Ettől ők nem rosszabbak vagy jobbak, mindenki találja meg a számára optimális pontot. Nem vagyunk egyformák, nem is kell hogy azok legyünk, viszont ha egy pofonegyszerű szabályt betartunk mindannyian akkor csoda fog történni: Élni és élni hagyni...
2016. nov. 20. 09:06
 20/21 anonim ***** válasza:

A kérdező egy farok.

Üdv 😊

2016. nov. 20. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!