Ahova megyek oda jöttök majd ti is – egy haldokló szavai szeretteihez-többen botrányosnak vélik-tényleg az? Sztem semmi botrány nincs benne hanem full igaz.
Nem épp vidám sztori végstádiumú rákos beteg kórházi ágyon búcsúzkodik szeretteitől, és azt mondja: nyugi jöttök majd ti is oda ahova én megyek.
Többen botrányosnak tartják érzéketlennek. Hogy mondhat ilyet kérdezik? Főleg hogy egy 10 év alatti gyerek is hallotta…
Botrányos? De hát mi botrányos van benne? Hogy olyasmire emlékeztette őket ami tagadhatatlan? Hogy egy gyerek is hallotta? Hát és? Ő is sorra kerül majd, még az se biztos hogy utolsónak.
Most a vallási maszlagot tegyük félre. Nem tudom nem is érdekes mi van a halál után itt de az tuti-a halál mint egy (az utolsó?) állomás, mely állomáson mindenki ott lesz idővel. Ha kimondjuk ha nem, ha 10 éves valaki ha 100 akkor is.
9: Aki haldoklik már lehet, hogy nem is tudja, hogy mit beszél. Szerinted milyen állapotban lehet?
Ilyenkor elvárható lenne a családtól, hogy nem sértődnek meg mindenen, mert tudják, hogy milyen állapotban van és nem biztos, hogy tisztában van azzal, hogy mit beszél éppen.
"Ezek szerint akkor a halálos ágyán fekvő emberre is mondhatjuk azt,"
Nagyon jó felvetés!! Ott előtted a haldokló akit te belül és sosem kimondva egy bunkó parasztnak tartottál mindig is.
Odafordul hozzád a halálos ágyán és azt kéri: mondd el a véleményed róla most utoljára teheted meg-de csakis őszintén!
Hazugságokra már nincs idő.
Mit teszel? Azt mondod nem illik és hasonló maszlag és továbbra is minden szép és jó (vagyis hazudsz ahogy mindig is tetted)
vagy ez egyszer őszinte leszel még ha bántó is?
Hm?
5. Komolyan gondolod, hogy a haldoklónak még mindenki buksiját meg kellene simogatnia? Szerintem az ember az utolsó pillanatában azt mond amit akar. Akkor már szabad, végre mentes minden álságos jajjlegyünkilyenekolyanok alól.
Én örültem volna, ha apukám pár hete bármit tudott volna mondani. Ha megtehette volna semmiképp nem vártam volna el tőle, hogy udvariaskodjon.
És igen, a gyászban csak és kizárólag magunkat sajnáljuk, esetleg azt, hogy nem úgy viselkedtünk. Azért, mert a saját sz.runkat tudjuk csak megélni, a másik baját nem.
Kérdező: ne rugózzál rajta. Az emberek olyanok, amilyenek és mindenki másképp éli meg a helyzetet. Először én is háborogtam néhány dolgon, de már rájöttem, hogy ha az események nem változtatnak valakin akkor én sem fogok. A tehetetlenség fájó dolog. Nekik is, neked is.
"Szerinted milyen állapotban lehet? "
Ezt megmondom neked!! testileg egy romhalmaz.
Agyilag olyan mint mindig. 100% fitt.
Én meg láttam már olyat aki halála előtt fél órával még az ügyvédjével beszélt a végrendelet ügyében.
Agyilag full tiszta volt az utolsó pillanatig.
17-es. Én is láttam már. A haldokló alatt nemcsak azt értjük, aki az utolsó 5 percében kapkod levegőért. Akkor nyilván nem veszem névértéken, amit mond. De attól, hogy vki a halálos ágyán van, még nem feltétlenül zombi, és azt sem jelenti, hogy nem tudatosan mondja, amit.
Amúgy a kérdező által felvetett dologra: ha ő kér meg, hogy mondjam el a véleményem, megmondom. Mert az illendőség határán belül van az, hogy vkinek a kérdésére őszintén válaszolok. Teszem azt, a kérdés esetében, ha neadjisten a 10 éves gyerek kérdezi őt a túlvilágról, és arra válaszol, az nem illetlenség. Ha csak úgy erről dumál, és hallatszik rajta, hogy nem meghatottan, akkor az.
Lehet amúgy, azért vagyok emiatt felhúzva, mert egyik rokonunk temetésén volt olyan baromi kedves a pap, hogy elkezdett arról beszélni, hogy gondolkozzunk azon, hogy ki lesz a következő, aki követi, és ott volt egy rákos beteg rokonunk. De akkor is, ha csak magunkra gondolunk, sztem nem ez a helyzet, amikor biológiaórát kell tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!