Hogyan tudnám elnyomni ezt az érzést?
Sziasztok. A suliban az az évfolyam, amibe vagyok, évente 3x-4x megy úszni tesióra helyett. És szóval hát...
Elsősorban nem vagyok az osztály legvékonyabba, szépen fogalmazva. Csak az osztálytársaim előtt szégyellem magam, ha csak úgy megyünk a családdal akkor nem.
Meg nincs egybe részes úszódresszem, anya meg 3 alkalom miatt nem venne, mert amúgy nem hordanám, de nagyon szégyellem magam az osztálytársaim előtt, főleg van 2 nagyon rossz indulatú lány is... és tudom, hogy apróság, de igen, nekem most ez az egyik legnagyobb problémám, és azért írtam ki, hogy valami értelmest választ kapjak, nem unatkozó 11 évesek válaszait...
Kérlek segítsetek!
Lehet, hogy nem éri meg évi 3-4 alkalom miatt venni egybefürdőruhát, de hidd el tapasztalatból mondom, hogy sokkal jobb érzés benne lenni. Valahogy olyan diszkrétebb, és valamennyire le is nyomja a felesleget. Annyira nem drága egy ilyen, hogy nagyon spórolni kelljen rajta :)
Egyébként ha nagyon zavar, hazudd azt azon a pár alkalmon, hogy megvan (persze ha lány vagy, bár nekem ez jött le az írásodból, ha nem akkor sorry).
Egyébként évekig nem mentem strandra én sem, talán 1-2 éve járok el nyáron. Igazából annyit tudatosíts magadban, hogy mindenkinek van csúnya hibája. Neked a pluszkilók, másnak a csontsoványság, a pattanásos, ekcémás bőr stb. És nincs semmilyen hatással az életedre egy random osztály vagy iskolatárs ilyetén véleménye.
Remélem tudtam egy hangyányit segíteni :)
16/L (90 kg)
Köszönöm a választ!
Igen, lány vagyok :)
Tudom, hogy nem kéne ezzel foglalkoznom, de valamiért túlságosan számít nekem... Én sem szeretem.
Majd max. veszek a saját pénzemből:) :/
Kedves drága utolsó!
Létezik az a fogalom, hogy emberség. Látom beléd nem sok szorult. Nyilván ha zavarja a kérdezőt, akkor tenni is fog ellene. De tudod nem mindig azért hízik meg vagy kövér valaki, mert zabál, mint a disznó.
/egy inzulinrezisztenciás és pajzsmirigy alulműködéssel élő egyed, aki a diétázás ellenére egy dekát sem fogy, egyben az első válasszoló/
Diétázok, de én sem fogyok :/
A sportról: 1 évig karatéztam, 4 évig táncoltam, mostanában heti 2-3 rendszerességgel 100 felülés meg kargyakorlatok, emellett még a heti 5 testnevelés óra (45 perc)
És én? Én csak hízok.
Egyébként, igen, teszek ellene. De a kérdés itt nem az volt, hogy hogyan ússzam meg az úszást (istenem, ez a "szókapcsolat") hanem, hogy a fizikai dolgok mellett, mit tehetnék ez ellen, az érzés ellen.
Kedves 6-os, nyilván minden elhízott ember gyakorin ilyen problémával küzd...
Kérdező: az szerintem édeskevés, heti 2 kosáredzés sés 3 tesióra mellett én is csak hízni tudtam, a kargyakorlat és a felülésezés az semmi. De nekem mindegy végüls, a te gondod. A szemétkedők ellen ugyan kiállhatsz, de 0 önbizalommal csak kiröhögni fognak.
Népbetegség lett, rengeteg ember nem is tud róla, hogy emiatt nem fogy. De én nem állok le ilyenekkel vitatkozni, azzal nem segítek a kérdezőnek sem.
Kérdezőnek: azt tudod még tenni, hogy keresel magadon olyan dolgokat, amikkel elégedett vagy, és azokra fókuszálsz. Én pl szeretem a hajam, meg a szemem, és ha azt érzem, hogy utálom magam a pluszkilóim miatt, eszembe jut, hogy de milyen gyönyörű hajam és szemem van. Kell hozzá bizonyos mértékű önbizalom és igen, egoizmus is ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!