Mitévő legyek, ha a motivációm mellett a bűntudatom is semmivé vált, így veszélybe került a diplomám?
Ugyanezen mentem keresztül, de én nem tálaltam sorstársat akkor.
Mindenki hülyének nézett. Halogattam a záróvizsgát mert féltem tőle.
Végül elmentem és csak nekem 3as lett, a többieknek mind 4es/5ös. Pedig rengeteget tanultam, de rohadt hosszú 50 oldalas tételeim voltak. És végül a tanár nem akarta meghallgatni csak úgy beszélgetni arról ami az eszébe jutott, mert szerinte uncsi mindig a görögöktől kezdeni.
Egy lány aki hasonlóan sokat csúszott egyszer elolvasta és 4esre kimagyarázta magát így is...
A lényeg hogy megvan, a többit magasról leszrom.
Tovább nem mentem mesterre, talán majd egy másik szakot elkezdek később, de nem hiszem hogy lesz rá pénzem.
Egyébként végig jó jegyeim voltak (4-5) csak a szakdoga meg a záróvizsga lett rémesen rossz...
Ha ezt tudtam volna egy szót nem tanulok rá. Még a szülinapomat se tartottam meg, mert szorított a határidő...
Más meg csak úgy egyszeri olvasás után magabiztosan előadja magát és már kapja is a jó jegyet...
Azóta dolgozom és már egy OKJ-s képzést is lassan befejezek mellette.
Utána angol nyelvtanfolyamra szeretnék menni, hogy merjek megszólalni idegen nyelven. Igaz németből van nyelvvizsgám de vagy 6 éve szereztem...
Azt tanácsolom ne görcsölj rá. Határozott legyél, menj úgy hogy a kettesért mész. Annál nincs jobb jegy, csak szebb.
Utána pedig le lesz a gond erről és nyugodtan élheted az életed.
Én azóta eladóként dolgozom. Nem hiszem hogy innen megyek nyugdíjba, de kezdetnek megteszi.
#2: Hát a 250k nettó egész biztosan nem fog motiválni, mert az semmi.
Főleg, úgy, hogy tavasz óta szó szerint fogvicsorgatva tanulok, mert annyira gyűlölöm az egészet (informatika). A motivációmat az sem segíti, hogy mindig arra gondolok, hogy ezen végigszenvedett évek alatt már simán tanulhattam volna valami jó szakmát (CNC programozó, villanyszerelő), már rég dolgoznék, miközben esetleg levelezőn tanulnék gépészmérnöknek/villamosmérnöknek. Adott esetben meg esetleg bevállaltam volna a külföldi kalandot is. Ehelyett meg csak motiválatlanul vegetálok az egyetemen, munkahely és szakmai tapasztalat nélkül, miközben már alig maradt támogatott félévem és a totális tanácstalanság lett rajtam úrrá.
Ha jól megy az angol/német, akkor irány külföld...
Ott tanulhatsz ingyen továbbra is. Nem késő új szakot kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!