Ha 90 évig élnél, és el kellene döntened, hogy egy 30 éves ember testét vagy elméjét őrzöd meg az utolsó 60 évre, akkor melyiket választanád?
A testét, mivel az elmémmel nem lesz bajom 120 évesen sem...
De 40 évesen kezdtem el gyúrni s hiába tudom, hogy a genetikám miatt nehezen öregszem s megteszek mindent, hogy minél tovább minél több izmom legyen, azért 90 évesen a naturál max. egészen máshol van s amúgyis máshogy néz ki a bőr... Úgyhogy a test az bejönne. De mi lesz 90 után? Guiness rekordot akarok dönteni és nő vagyok, szóval sokáig kell élnem :D
Ha nem lennék ennyire biztos benne, hogy az elmém köszöni, jó lesz, amíg élek, akkor azt választanám, hisz az még sokkal fontosabb, főleg jó génekkel s jó életmóddal, amik miatt sosem leszek beteg öregen sem.
test semmit se ér elme nélkül. Szóval az elmét.
Stephen Hawking mit érne a 30 éves testével, ha nem lenne elméje.
Jópofa látvány lenne egy 30 éves testű alzheimeres! :D
Én az elmére szavazok, először, másodszor és harmadszor is.
Egyértelműen test.
Ha nrm vagy kretén, nem hülyülsz el. Olyan brutálisan edzett gondolkodású 100 évesekkel beszéltem egyszer... Nyílt gondolkodásról s tanulásról adhatnának tanácsot sok embernek.
A testét. Az elme nem feltétlenül épül le 90 éves korodra. Rengeteg idős ember van aki "fejben" ugyanúgy fiatal. Viszont a test mindenképpen leépül. Mi értelme lenne fejben 30 évesnek lenni egy olyan 90 éves testben, ami már mozogni is alig tud. Pl. járókerettel kell járnod, pelenkát kell hordanod az inkontinencia miatt, állandóan fáj minden porcikád, nem látsz, nem hallasz rendesen, az immunrendszered sem a régi és folyton megbetegszel stb... Mit érsz vele, ha fejben fiatal vagy, de a testeddel már nem tudsz semmit csinálni. Pl. 30 évesen imádtad az extrém sportokat, akkor 90 évesen is fogod, mert fejben még mindig 30 vagy, de képtelen leszel már megcsinálni őket, ha a tested nem engedi. A szextől nem is beszélve.... Pl. egy 30 éves életerős férfi libidójával egy 90 éves, impotens férfi testébe zárva lenni szerintem rémálom lehet.
30/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!