Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tanuljak meg mások...

Hogyan tanuljak meg mások boldogságának örülni?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem megy, mert utálom, ha másnak sikerül, miközben nekem nem, és így csak süllyedek egyre lejjebb és csak azt látom, másoknak milyen könnyen megy, én meg küszködök, de egyszerűen nem jutok egyről a kettőre. Ez már másfél éve így van. Ha pl látom hogy valaki utazik, felőröl az ideg, csapkodni tudnék, de nyilván nem teszem. Tehát meg kéne tanulnom, hogyan örüljek annak ha mások jól érzik magukat. Lépésről lépésre kell vennem a leckéket, tudom hogy egyszer megtanulom.

2016. nov. 2. 14:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Na, erre én is kíváncsi vagyok!!!!! :-)
2016. nov. 2. 15:03
 2/8 anonim ***** válasza:
67%

Ne haragudj meg a válaszom miatt, de én gyűlölöm az ilyen embereket akik velem szemben így éreznek mint te. Sajnos a rokonságban is van ilyen. Nem azt nézik hogy mennyit dolgoztunk azért az utazásért, hanem nekem könnyű, de jó stb..

Vannak céljaim amikért teszek. Ha tehát te csapkodni akarsz mert valaki elutazik akkor, próbálj meg te is tenni azért hogy utazhass. Ha ezer forintjával rakod össze a pénzt, akkor ezer forintjával. Én nem irigykedek, hanem azzal vagyok elfoglalva hogy nekem több legyen, baromira nem érdekel ha te neked milyen sok van. Az érdekel hogy nekem is sok legyen. Elfecsérelt időnek tartom az irigykedést. Nagyon nagyon ritkán volt hogy én is éreztem irigységet egy egy hozzám közelálló ember anyagi helyzete miatt. Szégyelltem magam mélyen, és megbeszéltem magammal, hogy milyen tró.ger dolog amit csinálok, ő nem érdemli meg hogy így irigykedjek rá. Majd nekem is lesz. Na szóval én így csinálom.

1. Nem foglalkozom tudatosan más anyagi dolgaival

2. Tudatosan a saját anyagi helyzetemmel foglalkozom.3

3. Ha véletlen rám jön akkor logikusan átgondolom, és lebeszélem magam az irigységről, mert nekem az nem használ, nem lesz több.

2016. nov. 2. 15:47
 3/8 anonim ***** válasza:
32%
Gondolj arra, hogy másnak is az a sok-sok trillió sejtje ugyanúgy el fog pusztulni egy napon, ahogy a tied és akkor az addig felhalmozott minden emlék, érzelem és élmény a semmivé vész el, és kicsit borzongva belegondolva az egésznek nem volt semmi értelme. Mindegy, hogy egy másfél szobás albérletben vagy egy párizsi luxus lakásban éltél, a végeredmény ugyan az lesz.
2016. nov. 2. 16:22
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

"utálom, ha másnak sikerül, miközben nekem nem"

"Ha pl látom hogy valaki utazik, felőröl az ideg, csapkodni tudnék, de nyilván nem teszem."

Hány éves vagy?

Én igazából úgy vagyok ezzel, hogy szeretném, ha minél több embernek minél jobb lenne az élete és ezért én magam is tudnék valamit tenni.

Néha felteszem magamnak a kérdést, ha meghalok, mi volt az, amivel szolgáltam a földön élő emberek boldogulását?

Mit tettem, ami szolgálta az emberiséget, vagy a közösséget, azaz mi marad meg belőlem? Semmi? Vagy netalán nem sok?

Sokunkból tudod mi marad? Megmondom.

Három anyakönyvi bejegyzés, évszámok, dátumok, a szüleink neve, gyerekeink neve, ennyi... Semmi több.

Jó, ha a foglalkozásunk le van írva valahová...

Őszintém bevallom, örülni nem mindig tudok én sem mások boldogságának, mert ez hangulatfüggő. Ha pl. nagyon rossz hírt -halálhírt- kapok, akkor nem tud a testvérem boldogsága sem felvidítani ebből. De ez múló állapot.

Ezen túl, a rossz emberek boldogságának, gyarapodásának nem tudok örülni, előfordul, hogy bosszant, ha úgy csinálják, hogy engem is bele akarnak keverni a dolgaikba. De akkor is bosszant, ha egyszerűen azzal rombolják az életkörülményeimet/más törvényesen élő embertársaim életkörülményeit, miközben ők törvénytelenül sikeresek.

Mit tudsz tenni a közösségért, mit tudsz tenni a Hazádért?

Pl. téged, csak a saját boldogulásod érdekel, vagy úgy gondolod, ha kollektíven könnyebben boldogul a nemzet, akkor az egyén is könnyebben élhet?

Egy példa: lakossági fórumon fölveted a nagy léptékű munkahely teremtés lehetőségét, vagy csak azt kérdezed meg, hogy te magad hol találhatsz állást?

2016. nov. 2. 16:23
 5/8 anonim ***** válasza:
3.: Nem ez nem igaz, az emberi lélek halhatatlan, örökké létezik!
2016. nov. 2. 16:24
 6/8 anonim ***** válasza:
35%
#5: Az agyhalott, bigott vallási dogmák szerint mindenképpen, csak nem a modern XXI. századi tudomány korában, amikor már mindenre van értelmes magyarázat.
2016. nov. 2. 16:39
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha mindenre lenne értelmes magyarázat, akkor miért van annyi "fekete lyuk" a tudományban? Ezzel mellé lőttél!

Lényegében a #2-essel értek egyet.

Magam is utaztam nemrég egy toplistás helyre, amiért sokan látványosan meg titokban is irigyeltek. De kérdem én, az előtte zajló munkás napokat is irigylik? Amiből ezt megteremtettem? Állítom hogy az átlag felett dolgoztam hajnaltól éjfélig, hónapokon át, hogy ez összejöjjön. Ettől telik rá, és élek jobb anyagi helyzetben. Valamit valamiért...

2016. nov. 3. 22:45
 8/8 anonim ***** válasza:

6.: Meg fogsz majd lepődni.

Egyébként a materialisták miért mindig a számukra is rosszabb verzió mellett érvelnek?

Kérdező!

"csak süllyedek egyre lejjebb" - írtad

Egy tipp.: A mai Facebook/Twitter/Instagram világban, ahol egymás vagyontárgyai és női/pasijai fényképein bárki csorgathatja a nyálát, mert azért teszik fel, kevesebbet kellene vadidegen emberek profiljait böngészni!

Ez a mai, egy vágykeltő, hazug világ. A reklámok is erre alapoznak és a közösségi médián keresztül az emberek egymást loholjak bele a beteljesíthetetlen vágyakba!

Egyet tanulj meg, a nettre és kifelé, magáról a legtöbb ember a szerinte legjobb, legmenőbb, pozitív dolgokat teszi! Rengeteg negatív dolog marad rejtve, amit nem látsz!

2016. nov. 4. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!