Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehetnek ennyire irigy...

Hogy lehetnek ennyire irigy emberek? Miért nem tudnak örülni más boldogságának?

Figyelt kérdés

Ha én meglátok egy szerelmespárt az utcán vagy suliban vagy bárhol, akkor én örülök nekik. Akkor is, ha éppen nagyban csókolóznak. Boldog vagyok, mert tudom, milyen érzés szerelmesnek lenni, és örülök, hogyha minél több ember megtapasztalja ezt.:) Még aznap is rá mosolyogtam egy szerelmes párra, amikor szakítottak velem.

De a legtöbb ember nem ilyen. Ha neki nincs párja, vagy van csak nem jönnek ki olyan jól, akkor széjjel szedi a boldog embereket. Kibeszéli, bántja szemtől szembe is, hogy elrontsa a boldogságukat, ha már nekik nem adatott meg. Sőt, azok között is van ilyen, akik elvileg barátok, de inkább a másik útjában állnak, hogy még a barátja se legyen boldog, mert éppen ő sem az, mert szingli vagy visszautasították vagy folytonos a veszekedés.

Annyira nem tudom felfogni, hogy keletkezik ennyi gonoszság egy emberben...

2016. jan. 29. 20:36
 1/2 anonim ***** válasza:
Sőt olyanok közt is akad irigy akik boldog kapcsolatban élnek, de másoktól sajnálják ugyanazt. De ez nem csak a szerelemben van így, hanem bármilyen téren tapasztalható. Embernek nem nevezném őket, hanem valami egysejtűnek vagy más alsóbbrendű képződménynek.
2016. jan. 29. 20:46
 2/2 anonim ***** válasza:
82%
Ezt hívják egónak. Az emberiség ellensége a túlzott énközpontúság, ami napjainkban igen erősen fellendült. A lényeg, hogy te tartsd meg ezt a jó szokásod, és ne hassanak rád mások negatív atomsugarai!:)
2016. jan. 29. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!