Csata után okos a magyar? Igaz a mondás?
Egy szólások közmondások könyvben akadtam rá: Csata után okos a magyar.
Ez remekül jellemzi a magyar mentalitást?
Itt mindenki ért mindenhez megy pofázás nagyon okos mindenki-többnyire utólag. Hogy hogy kellett VOLNA csinálni.
Az indulatokat és a hülyeséget uszítja. Az ő mentalitásával találkozom a legtöbbet kivándorolt magyaroktól akik ujjal mutogatnak vissza.
Ne mond már, hogy számodra ez az általánosítás elfogadható de az én véleményem már indoklást igényel..
Unalmas, hogy manapság mindenre rákiabálja valaki, hogy uszító. De tényleg, már mindenre.
Ha valakiben ez az egyszerű kérdés bármiféle indulatot kelt, az forduljon orvoshoz. Az utcára inkább ki se menjen, mert ott kiabálnak, fellökik egymást, verekednek.
A kivándorolt magyaroktól nem véletlenül találkoztál ezzel. Egyszerűen ha kint jobbat tapasztalnak és visszanézve ezt látják, akkor mit mondjanak? Hogy itthon király mindenki?
Az ő általánosításáról azért nem kérek magyarázatot, mert ezt tapasztalom. Mások, ha akarják, cáfolják meg. Nyugaton sokkal több átgondolt, nyugodt természetű emberrel találkoztam, mint itthon. Itthon igazából a falusi középkorúaktól felfelé futottam csak össze ilyen emberekkel.
A válaszodra azért reagáltam, mert utálom az ilyen jokernek érzett sablon mondatokat.
"Az ő általánosításáról azért nem kérek magyarázatot, mert ezt tapasztalom."
Érdekes, én nekem minden ismerősöm értelmes, és egyáltalán nem ilyen mentalitású. Dehát mindenki olyan emberrel veszi körül magát mint amilyen önmaga.
Nyugattal dobálózni egyáltalán nem általánosítás.. De ne hogy azt hidd bármennyire is érdekelsz te vagy a kérdező. Egy sor ilyen kérdésre válaszoltam már és meguntam a bölcsmagyarok kinti prédikációit.
#13: Tudom, mindenki normális meg a környezete is. Ezt hallottam már prostitól is, bűnözőtől is, pszichiátriai kezelés alatt álló elmebetegtől is. De sosem hallottam még a valóban normális és sikeres ismerőseimtől. Ők valahogy már mind külföldön vannak, építik a jövőjüket.
Az meg elég logikátlan visszavágás, hogy mindenki olyan emberrel veszi körül magát, amilyen önmaga. Sokan olyanokkal veszik körül magukat, amilyet találnak.
Nem hittem azt, hogy különösebben érdekelnélek. Egyszerűen írtunk egymásnak és ennyi.
Egyszer azért nyugodtan gondolkodj el a kinti "bölcsmagyarok prédikációján". Lehet, hogy van alapja annak, amiről prédikálnak?
Egyáltalán nem logikátlan az a kijelentés, hogy hasonló emberekkel vesszük körül magunkat, mint amilyenek mi vagyunk. Teljesen különböző emberekkel biztosan nem lehet barátságot kiépíteni, valamilyen hasonlóság mindig van.
" Sokan olyanokkal veszik körül magukat, amilyet találnak."
Ez pedig csak igénytelenség, sok ember alatt nem tudom mit értesz, a népesség 50-60-70%-a?
A gazdasági menekült magyarok prédikációja pedig nem igazán tud érdekelni. Nem azért mert alapvetően elutasítom, mindig meghallgatom az "érveit" ami tulajdonképpen kimerül a gazdasági okokból -aztán ha abból kifogy jönnek a többi általánosító érvek, mint az ország mentalitása-.
Te miben méred a kint dolgozó barátaid sikerességét? -mert valljuk be amíg ez nincs definiálva addig csak egy üres szó-. Pénzben? A munkakörük alapján? Hogy lehet, hogy valaki itt is képes felépíteni a jövőjét és boldog lenni?
Van olyan ismerősöm, aki ingázik az egyetem-munka-otthon közt. Csak ebből a közegből tud barátkozni. Szerinted, mégis honnét szedjen más embereket, mint amiket ott talál? Vagy aki szimplán túlórázik és fáradtan hazaesik, hétvégén meg a hobbiját csinálja. Hogy oldja meg, hogy megfelelő barátokat találjon?
A saját példám csak annyi, hogy pl. imádom a trance zenét. A környéken egy embert sem találtam, aki szeretné.
A külföldi ismerősöktől is sorban hallom, hogy itthon negatív, lehúzó, hátráltató munkatársaik voltak, akikkel nem látták értelmét a barátkozásnak. Külföldön mérföldekkel normálisabb embereket találnak. Miért?
Az ismerőseid gazdasági és szociális észrevételeivel mik a problémák? Ha ennyien ugyanazt látják, akkor szerinted miért látják így?
A kinti ismerőseim sikeressége elég sokrétű. Több idejük van a családra, kirándulni, programokra menni, nyugodtabb légkör miatt vidámabbak, kiegyensúlyozottabbak. Munkában látják, hogy értékelik a teljesítményüket, anyagilag fejlődnek, nem egy helyben toporognak. Családot alapítanak.
Én is ismerek jó pár embert, aki itthon építette fel a jövőjét. Stresszesen, szorongva élnek albérletben. Vagy van a másik véglet, ahol a szülők cégét átveszik, ahol a céget szabálytalanul üzemeltetik, ahol belemennek valami nem tiszta ügybe. Meg tényleg csak 1-2 ember, aki valóban tisztességes és saját maga által elért dologból él.
" #9: Képes vagy kifejteni, hogy a kérdező kit és mire uszított?"
1. Nem kérdés ez az egész, ezt már az elején szögezzük le.
2. Naponta kb tucatnyi ilyen "kérdés" van itt a gyakorin. Nem tudom te mennyire látogatod sűrűn az oldalt, de már a könyökömből jönnek ki az ilyen "kérdések". Semmi más nem jött ki az egészből, csak az, hogy egy jót hőzönghessen:
3. Egyből nyomatékosította is a véleményét, szóval ha lett volna kérdés, akkor is meg lenne válaszolva, ez meg szimplán szabály ellenes is:
"Itt mindenki ért mindenhez megy pofázás nagyon okos mindenki-többnyire utólag. Hogy hogy kellett VOLNA csinálni."
Most akkor egyet én is hőzöngök meg okoskodok utólag: ezt a kérdést normálisan is ki lehetett volna írni, ha valóban kérdez valamit a kérdező és nem adja meg rá a szerinte helyes instant választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!