Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi fő oka lehet a tudat...

Mi fő oka lehet a tudat alatti öngyilkosságnak?

Figyelt kérdés

Elsősorban hozzáértők, vagy tapasztaltak véleménye érdekelne, hogy találkoztak-e már ilyen esettel, és ott mi állt a háttérben.

Gondolok itt arra, ha olyan dolgokat csinál, olyan életmódot él egy illető, amivel fokozatosan kinyírja magát, és ez nem nem érdekli, hanem fel se fogja, hogy milyen következményekkel járhat, nem törődik vele.

Nem feltétlen a cigire vagy alkoholra kell ebből asszociálni. Például: temérdek mennyiségű cukor, édesítő, koffein fogyasztása, felelőtlen gyógyszer adagolás, önkárosításra alkalmas dolgok (nem drogok, csak máshogy nem tudom ezt röviden összefoglalni) fogyasztása.

Nem tanácstalan pszichológus vagyok :D Pusztán érdekel mi válthat ki ilyen viselkedést.

2016. okt. 26. 07:52
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
Errol keszitettek egy kpnkret filmet is. Most nem jut eszembe a cime de lehet ra keresek. Abban a filmben tokeletesen benne van. A fohos is igy hal meg.
2016. okt. 26. 11:03
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Rengeteg fő ok és vagy oko léteznek minden ilyet kiváltó okomplexumban.

Ilyet megkérdezni balgaság.

Aki ilyet kérdez vagy konkrétumokkal akar válaszolni, nincs megfelelő tudása pazichológiában, esélylátásban.

Írj rám s kifejtem, válaszolok konkrét kérdésekre.

Ha te, egy leendő olvasó, pszichológus vagy s ezt nem így fondolod.., sajnálom de tudásod nem elegendő, így remélem megkeresel egy kis továbbfejlesztésért vagy befejezed kuruzslást amit te hivatalos pszichológiai munkának csúfolsz.

2016. okt. 26. 11:14
 3/6 anonim ***** válasza:
56%

Az hogy valaki nincs tisztában egy tett/szokás következményeivel, nem azt jelenti hogy "tudat alatt" XY a célja.

Te is írtad: Nincsenek tisztában káros szokásaik következményeivel, ráadásul nem is érdekli őket a téma.

Akkor mégis mi okuk van változni?

Ez nem a tudatalattiságról szól. Buta kérdés.

2016. okt. 26. 12:11
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát a legértelmesebb választ az #1 adta még úgy is, hogy semmi konkrét nincs benne. Neki köszönöm!

#2: tanulj meg olvasni, értelmezni, és helyesen írni, mert látom egyik sem megy. Mellesleg ha te akkora pszichológusnak tartod magadat, akkor tisztában kéne lenned azzal, hogy vannak bizonyos általános cselekvések, amik konkrét dolgokra vezethetők vissza.

#3: még véletlenül se írtam olyat, hogy nincs tisztában a következményeivel. Azt írtam, hogy "nem fogja fel, milyen következményekkel járhat". Ha nincs tisztában valamivel, az azt jelenti, hogy nem tud róla. Ha nem fogja fel, meg azt jelenti, hogy tud róla, de nem érti meg. Ezért írtam, hogy nem csak nem érdekli, hanem nem is érti, hogy amit csinál, súlyos következményekkel járhat. Nem ma, nem holnap, előbb-utóbb.

És akármennyire is ellenségednek tekinted a "tudat alatti" kifejezést, az ember majd minden cselekvésének van valami tudat alatti késztetése/reflexe.

Azért nevezem ezt is tudat alatti öngyilkosságnak, mert aki tudatosan öngyilkos akar lenni, az fogja, és megteszi, nem fokozatosan teszi tönkre saját magát.

2016. okt. 27. 08:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Tedd le egy picit Freud-ot, és gondold át racionálisan a kérdésed.
2016. okt. 27. 16:46
 6/6 A kérdező kommentje:

#5: szóval szerinted a racionális gondolkodás önmagában túlmutat a pszichológia tudományán. Ha nem értesz mondjuk egy matekpéldát, akkor is a racionalitásodból fogsz kiindulni, vagy fellapozol egy matekkönyvet, mivel biztos valami szabályon alapul az egész?

A pszichológiában is vannak szabályok. Lehet racionálisan gondolkodni, de attól a tények nem fognak megváltozni.

2016. okt. 28. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!