Helytálló az az állítás, hogy azért álmodunk a félelmeinkről, hogy azáltal megoldást találjunk problémáinkra s átéljük azokat álmunkban?
Az álmok a nem rég látott eseményre, emlékre alapulnak.
Szóval, nem
Nekem is eléggé bonyolult az életem, hidd el :D (Előző válaszoló vagyok) De tényleg nem álmodok semmi rosszat. Pl. egy egészségügyi probléma miatt keraunofóbia alakult ki nálam, mennydörgés/villámlás alatt képes vagyok rettenetesen bepánikolni. Ennek ellenére egyetlen egyszer sem álmodtam villámokkal, vagy mennydörgéssel.
Az, hogy az álmok milyenek, szerintem inkább arra vezethető vissza, hogy az adott embernek milyen az életszemlélete. Én pl. hihetetlenül optimista vagyok, így nem "viszek" stresszt az álmaimba. Valószínűleg emiatt álmodok mindig szépeket. Ha viszont a nap végén a fejed tele van negatív gondolatokkal, meg folyton csak a problémáidon kattogsz, akkor evidens, hogy az az álmaidban is leképeződik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!