Ti meghalnátok egy szebb jövőért?
Figyelt kérdés
Ha kitörne egy forradalom, hogy leváltsák a vezetést, de a tömegbe lőnek és kb ukrajnai helyzet alakul ki ( mármint a harcokra értve mielőtt az oroszok megérkeztek volna ), ti fegyvert fognátok egy esetleges szebb jövőért? Hogy gyerekeitek / rokonaitok biztonságban, jobb körülmények között éljenek a jövőben, de ti meghalhattok közben?2016. okt. 23. 16:26
11/13 anonim válasza:
Én viszonylag sokat olvasok a történelemről, és ez csak a saját véleményem, de szerintem nincsen olyan, hogy valaki meghal valamilyen magasztos cél érdekében. Ez csak idealizmus, látszat, a dolgok elferdítése. Jobb jövőnk attól nem lesz, hogy valaki vagy valakik feláldozzák az életüket. A történelmi példák is olyanok, hogy önmagában attól, hogy valaki "életét adta" az ügy érdekében, nem változott semmi, ha valamiért mégis jobb lett, ott valójában az ok ennél összetettebb gazdasági, politikai, társadalmi.
12/13 anonim válasza:
Nem. A szeretteimet megpróbálnám megvédeni, de nem mennék önként a lövöldözés közepébe
13/13 anonim válasza:
Erre két dolgot tudnék mondani.
Egyrészt, aki fegyvert fog, hogy harcoljon, az nem azért fog fegyvert, hogy meghaljon. Nem is biztos, hogy belegondol abba, hogy meghalhat.
Másrészt, mi értelme a szebb jövőnek, ha nem élvezhetem, mert meghalok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!