Ti hogyan kezelnétek az ilyen eseteket?
Figyelt kérdés
Gimibe járok, idén fogok végezni. Én vagyok a "jókislány" az osztályban, mindig minden házim megvan, a bizonyítványom minden évben kitűnő volt, minden szabályt betartok, minden tanár velem példálózik. Ettől a többiek elkönyvelték, hogy talán nem is vagyok ember, egy kicsit kilógok a sorból. Az utóbbi időben viszont, ha valami nem lesz tökéletes, vagy olyasmit csinálok, ami nem megszokott tőlem, mindig mindenki teljesen kiakad, hogy "Nem ismerek rád, mintha nem is te lennél..." A múlt héten pl. láttak a barátommal, és hallottam, hogy megbeszélték: nem is gondolták volna, hogy tudom, mire valók a pasik. Később a töritanárom is látott vele, aki órán szólt, hogy reméli, a szerelem nem veszi el az időmet a tanulástól. Ma kaptam egy négyest, amin az egész osztály elborzadt, hogy ha nekem is négyes, akkor írjuk újra, vagy menjek orvoshoz. Nagyon zavar az egész, attól, hogy jól tanulok még ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más, ugyanúgy hibázok, és nem hinném, hogy ezt rögtön fel kell nagyítani, vagy éppen az osztály előtt beszélni ki, hogy láttak a barátommal, hiszen van, akit minden nap vár valaki az iskola előtt, az mégsem csoda. Szerintetek mégis hogyan reagáljam le ezeket, mert csak ülök, mint egy agyalágyult, és mosolygok, de közben nagyon nem tetszik a helyzet.2016. okt. 21. 17:31
1/3 anonim válasza:
Pont azért csinálják, mert zavar és viccesnek találják.
2/3 anonim válasza:
Szerintem is vicces.
Csak poénkodnak, nem kellene komolyan venned vagy rosszul érezned magad. Te is poénkodj magadon és nem lesz semmi gond.
3/3 anonim válasza:
Tudom, milyen ez... velem is megtörtént ez. De az a durva, hogy én sosem voltam egy klasszikus talpnyaló stréber, mást is csináltam tanuláson kívül, de mindenki elkönyvelt ennek, aki meg nem, az elintézte azzal, hogy az XY mázlista, mert olyan könnyen tanul (nem, azért a többségnél még mindig többet tanultam). És akkor jöttek azok, amikor eljöttem egy sulibulira, hogy jé, csodálkozom, hogy most nem a tankönyvet bújod meg nem most fedezed fel éppen a rák ellenszerét? (nem is voltam igazán pro bioszból meg kémiából se...). Meg kérdezgették, hogy mondjam már meg, mi az a csikló... meg hasonló szépségek. Tojni kell beléjük. Megvonni a vállad, elnézni másik irányba, esetleg egy drámai sóhajtás, és ennyi. Majd leszoknak, ha nem reagálsz rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!