Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért és mióta alakult ki a...

Miért és mióta alakult ki a magasabb végzettségűek és átlagos munkások közötti ellentét?

Figyelt kérdés

Egy multinál dolgozom és szoktak jönni külföldiek "terepszemlére" konvojokban, fejhallgatóval a fejükön, és átlagosan 20-30 év közöttiek.

Mivel a világ minden részéről érkeznek, kínai, néger, spanyol, brazil személyek. Mégis amikor bejönnek a létesítménybe és egy fő vezeti őket körbe a csarnokon, konkrétan úgy néznek a dolgozókra mint a majmokra.. Megállnak, és lenézően sajnálkozva nézik a 55-60 éves asszonyt ahogy szereli össze a fúrót, persze olvasni lehet az arcukról hogy "Hálát adok a sorsnak hogy nem ilyen élet jutott nekem, ezek dolgoznak és nem jutnak semmire vele"

Amit nem értek még, és nyilván soha nem is fogom, hogy miért a tanulmányoknak megfelelően ismerkedni, barátkozni miért nem lehet legalább ezt félretenni és a szimpátiát, első benyomást előtérbe helyezni? Az egész cég kb A és B oldalból áll, aminek egyik szegletében az eszükkel dolgozók foglalnak helyet, másikban pedig mi melósok, persze egy szikrányi kapcsolatépítés nem tud kialakulni, ha beszélget is két ember, az munkával kapcsolatos, és nem személyes jellegű.

24F

2016. okt. 18. 18:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
30%
#6, valóban, a magyar kultúrkörben kifejezetten előny a tirpákság.
2016. okt. 18. 20:51
 12/16 anonim ***** válasza:
*9
2016. okt. 18. 20:52
 13/16 anonim ***** válasza:
93%

"miért a tanulmányoknak megfelelően ismerkedni, barátkozni"

Nem tanulmányok alapján ismerkedik senki, senki nem úgy megy oda a másikhoz, hogy szia, van diplomád?

Viszont az emberek automatikusan a hozzájuk hasonlóan gondolkodó, azonos tudáskörben lévőkkel érzik jól magukat.

Én például BME-s egyetemistaként rosszul vagyok, mikor valami büfé szakos azzal jön, hogy "1 napot tanultam 3 vizsgára és az egyik csak 4-es lett". Miközben én vért hugyozok egy 2-esért is.

Vagy hiába érdekel az informatika, ha infósokkal, programozókkal kerülök össze, akkor tök hülye vagyok a témához és hozzászólni sem tudok.

Vagy építkezéseken lévő melósok 90%-a szó szerint hülye. Nem arról van szó, hogy lenézem a munkás embereket, de a valamire való szakmunkások mind elmentek külföldre, és annyira felhígult az építőipar, hogy rengeteg, a munkájához nem értő ember van benne. És mikor elkezdem hallgatni ezeknek az embereknek az okosságait, hát a fejem fogom néha. Főleg mikor igaz, hogy a 8 általánost nem sikerült elvégeznie, de a politikához bezzeg nagyon ért, vagy a másik munkájának szapulásához.

Persze akadnak kivételek is, van segédmunkásunk, aki teljesen értelmes, csak úgy alakult hogy melóznia kellett suli helyett (bár anno a cégvezető felajánlotta neki, hogy állja az oktatás költségeit). Vagy azt vettem észre, hogy az építésvezetők és "saját" munkások között kifejezetten erős kapcsolat van, főleg mikor évtizedekig dolgoznak együtt.

2016. okt. 18. 20:58
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

"Én ha belegondolok, egy albérleti szaros kis szoba 50 ezer, bérlet 10 ezer, kavi kaja, bevásárlás szintén 50-60 ezer, és akkor ott vagy hogy 100-120 ezer elmegy akárhogy spórolsz."

Ezért kell minél magasabb végzettséget szerezni. Minél magasabb a végzettség, annál valószínűbb a jól fizető állás. Ez statisztikai tény.

2016. okt. 18. 21:03
 15/16 anonim ***** válasza:
32%
11-es: mitől lenne tirpákság? Nálunk nem élnek négerek, totál szükségtelen polkorrekt szavakat átvenni olyan népcsoportra, akik nem élnek nálunk, ergo nem döntünk róluk, nem bántjuk őket, nincs a néger szóban értékítélet. nem csúfolódva mondjuk, mert nincs kit csúfolni. És afroamerikainak nevezni itt szerintem kacifántos is, meg nem feltétlen amerikai. Amerikán kívül mitől lenne valaki afroamerikai? A fekete az még lehet éppen.
2016. okt. 19. 15:15
 16/16 JonathanW válasza:
Hetes, te írsz marhaságot! Én nem csak gyakorlatilag, hanem ténylegesen árva voltam, iszonyat nagy szegénységben éltem és sokak másokat megismertem akik szintén nyomorban éltek vagy éppen árvák, esetleg mindkettő. Amíg egy átlagos gyereket már általános iskolában terveznek a szülei, készítik az érettségi utáni továbblépésre, aki elhanyagolt háttérből jön, sokszor a munkaerő piacon tudja meg mi is az az érettségi. Noha sokkal jobbak az esélyeid, de az iskola nem garancia a szegénység elkerülésé... a hajléktalanok többségének van valamilyen végzettsége, hatalmas százalékuknak van érettségije és vannak diplomások is nem kevesen. A tanulás olyan luxus, amit nem mindenki engedhet meg magának, rossz anyagi helyzetben meg még inkább nem. Találj hosszútávú munkát, olyat, ahonnét be tudsz járni a suliba és ami mellett tanulni is lehet (8órás állás), olyan fizetést kapjál ezért a munkáért, amiből nemhogy eltartod magad, de elég legyen az iskolára is.
2016. okt. 21. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!