Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A jó anyagi helyzetben lévők...

JonathanW kérdése:

A jó anyagi helyzetben lévők miért hiszik azt, hogy akinek rossz az anyagi helyzete az totálisan hülye? (légyíves komoly válaszokat adjatok, poénkodni és szitkozódni tudok én is)

Figyelt kérdés
Nagyon sokat gondolkoztam már rajta, hogy vajon miért van ennyi hülye ember, aki nem tudja milyen érzés anyagi gondokkal küzdeni, képtelen átlátni, hogy nem mindenki segg hülye, akinek anyagi gondjai vannak. Aki külföldre megy, kölcsönt vesz fel, akinek nincsen diplomája, azokat mindenhol szidják, a viszonylagos jóllétben élők. Az emberek többsége minimálbéren él, ami 68e Ft, miközben Budapesten általában egyetlen olcsó szoba kerül 50e Ft-ba, egy olcsó gettó garzon rezsivel is 80e ft, bérlet 10e Ft, havonta az étkezésed 20-25e Ft és akkor margarinos kenyéren éltél. "Látod, tanultál volna" A legtöbb ember így is diákHITELből tanul, mellette dolgozik és valamiféle lyukért perkál nem is keveset közel fél évtizeden keresztül, majd mikor felszabadul milliós adósságokkal tapasztalat nélkül van a világban a szüleit csontszárazra szívva és, ha nincs aki beprotekciózza valahová, nincs szerencséje, akár több éven keresztül a munkanélküliség, a kétmilliós diákhitel duplázódás várja, ha nincs szerencséje sosem diplomázik le a túlstresszelt élete miatt. A legtöbb ember anyagi gondokkal küzd, akiket általában tönkre is tesz. A szegénységből a legtöbbnek nem lesz diplomája, de még csak érettségije sem annak ellenére, hogy akár kiemelkedő intelligenciával rendelkezik. A komoly nyomás alatt lévő emberek általában még aludni sem bírnak rendesen tanulni meg végképp.
2016. okt. 18. 17:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemistaként dolgoztam egy luxuscikkeket forgalmazó üzletben. Ne tudd meg, hogyan viselkedtek velem a vásárlók. Volt olyan úriember, aki csodálkozva jegyezte meg, hogy lám, én tudok helyesen írni, vagy elképedtek, hogy tudok angolul és németül, "eladó létemre", vagy betűzni kezdték a gmail.com-ot.

Amúgy a stresszes részével egyetértek, bár én viszonylag jómódú családból származom, de az ember nem támaszkodhat mindig a szüleire.

2016. okt. 18. 19:00
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a rengeteg kommentet. Egyébként a nem feltétlenül gazdag, inkább minden viszonylagos jó anyagi helyzetben lévő emberre irányult az észrevételem, akik a jó anyagi helyzetből elért eredményeik saját magukat túlontúl értékelik, miközben a kevésbé szerencsés társaikat a sárga földig sározzák, nem képesek felismerni, hogy másoknak azért van kevesebb, mert eleve úgy született, hogy kevesebb volt mindig is, vagy még annál is kevesebb. Igen, kedves #4-es, az emberek nagy része általában az anyagi helyzetüktől függetlenül lusták, a minimálbéresek még fáradtak és betegesek is sokszor a terhelés miatt. Kedves #3-as az előítéletek sajnos minden szinten dolgoznak, de nem hiszem, hogy az anyagi helyzeted miatt nem találsz szerelmet... ha egy kicsit elvont, művészlélek vagy, az már sokkal nagyobb gond lehet.
2016. okt. 18. 19:42
 13/17 anonim ***** válasza:
62%

Az a baj, hogy megint le van sarkítva a kérdés a két végletre hogy diplomás meg szegény tanulatlan.

Pedig tanulni nem csak egyetemen lehet, ha valaki becsülettel, tudással csinál egy szakmát, akkor többet kereshet mint egy fix fizetésű "diplomás".

Építőiparban hiány van jó ácsokból, lakatosokból, bádogosokból. De egy jó gipszkartonos, villanyszerelő, burkoló is becsületesen meg tud élni ha keményen dolgozik.

Vagy saját öcsém CNC-s. A suliban ahol tanulta, 90% csak ökörködni járt, aztán lett egy papírjuk valós tudás nélkül. Öcsém, meg 1-2 társa viszont tanultak, országos versenyt is nyertek, mindjárt jobb referenciákkal indult.

2016. okt. 18. 21:11
 14/17 anonim ***** válasza:
81%

Na meg a szegény embert sem kell félteni.

Az én főnökeim kétkezi munkával indultak, és saját céget építettek fel 20+ év alatt. Egy élet munkája van benne. Persze ebből az átlag melós mit lát? "A köcsög főnökök gazdagok én meg alig kapok valamit".

Vagy mikor jönnek azzal, hogy halálra dolgozzák magukat, én bezzeg "csak ülök az irodában és netezgetek". Hát megnézném hogy rak össze egy ilyen ember egy árajánlatot, mikor a saját nevét nem tudja leírni.

2016. okt. 18. 21:14
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
14 -es..pont úgy ahogy te.ctrl c -ctrl v csak a neveket kell átírni ,aztán sóhajtozni hogy hú de elfáradtam ma is. Nem kell a rizsa pontosan tudom mi megy az irodistáknál.
2016. okt. 20. 14:07
 16/17 anonim ***** válasza:
16%

Az a 10% gazdag mind a szegényebbek elnyomásából lett gazdag, ez régen is így volt ma is így van és nézhetjük nemzetközi szinten is. . Ha nem lenne aki dolgozik- termel, gyárban földeken építőiparban valódi munkát csinál, akkor a sok semmirekellő élősködő aki a dolgozók vérét szívják nem kapná meg a zsíros fizetését.Azt a pénzt osszák szét egymás közt amit elspórolnak a dolgozókon.

Ha egy csettintésre eltűnnének az irodai meetinghuszárok kb senki észre sem venné, de ha a melósok nem mennének be 1 napra, leállna minden.

2016. okt. 20. 14:15
 17/17 anonim ***** válasza:
74%

"pont úgy ahogy te.ctrl c -ctrl v csak a neveket kell átírni ,aztán sóhajtozni hogy hú de elfáradtam ma is. Nem kell a rizsa pontosan tudom mi megy az irodistáknál"

Látom mennyire tudod... :)

2016. okt. 20. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!