Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mégis honnan a halálból van...

Mégis honnan a halálból van az embereknek ennyi pénze?

Figyelt kérdés
Szinte minden héten hallom legalább egyszer egy ismerősömtől, hogy XY most építkezik, most vett egy ilyen-olyan új autót, de itt is ott is van egy kiadó lakásuk stb. Az egyetem környékén a parkolók tele vannak több milliós autókkal, gondolom nagy része a hallgatók tulajdona. Mindenhol építkezéseket látok, az emberek pedig tele tömött kosarakkal vásárolnak, akiktől alig lehet mozdulni ha csak gyorsan leugrok egy rágóért és egy kis kajáért. A nagy értékű (+20 milka) autókat inkább meg sem merem említeni. És ne gyertek azzal, hogy hitel-hitel, mert hitelt eleve nem adnak (főleg nagy értékű prémium autóra pl. BMW, Audi) csak ha sok százezer forintos fizetésed van, meg azt azért törleszteni is kell havi szinten, ami egy Suzuki esetében is inkább a 100 ezer felé konvergál, a Suzukisokat mégis a csórók autójának bélyegezik úton útfélen. Most akkor hogy is van ez?

2016. okt. 18. 12:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
66%
És nem mindenki nyáron veszi ki a szabadságát. Én is inkább ősszel tudok szabadságra jönni már évek óta, míg a kollégáim nyáron pihennek, valakinek nyáron is bent kell lenni, én ősszel jutok el odáig, hogy helyettesíteni tudjanak. Ha mindenki nyáron menne szabadságra, nyárra be is zárhatnának a cégek.
2016. okt. 18. 14:58
 22/26 anonim ***** válasza:
66%
A cégautókat nem feltétlenül vásárolják meg a cégek, több helyen inkább bérelnek autót, viszont azok a dolgozók meg azzal járnak, és sokszor saját autót nem is tartanak fenn. A céges utakra a cég fizeti a költségeket, a dolgozónak csak annyit kell hozzátenni, amit privát célra használ. A karbantartás (ha nem a dolgozó hibájából lett valami) szintén a cég költsége.
2016. okt. 18. 15:05
 23/26 anonim ***** válasza:
38%
Onnan, hogy a Magyarországon élő magyaroknak minimum a 80%-a gazdag, de szerintem lehet, hogy még több csak nem akarok sokat mondani. A többi már rég kint él Londonban, Bécsben, Münchenben, Berlinben stb...
2016. okt. 20. 17:25
 24/26 anonim ***** válasza:
78%

Amit én látok:

1. nálunk pl. az egyetem környékén nem az egyetemisták parkolnak ilyen durván drága kocsikkal ált., hanem az oktatók... van pár olyan egyetem, ahol alig pár óra megtartásával meg mellékesekkel (mert ugye publikálnak is, előadnak máshol, ki tudja még mit) elég sokat lehet keresni... ill. nálunk beállhatnak a közeli bankban dolgozük is oda, ott nyilván van egy-két nagykutya.

Plusz vannak olyanok is, akik tényleg hitelre vesznek kocsit, meg akinek anyja-apja akár kínkeserves melóval összegályázta a kocsit, hogyha már autója van, akkor ne egy épp szétesőben levő 20éves Opel legyen...

2. Én sem vagyok krőzus, mégis lehet néha megtömött kosárral látni a szupermarketben. Azért, mert havi 1-2x bizony nagybevásárolni megyek, ez bele van kalkulálva a büdzsébe. Akkor bizony megvesszük a havi adag wc-papírt, tisztítószert, több csomag felvágottat, sajtot veszünk, én pl. munkában hidegkaját eszem és ebből is feltankolok (müzliszelet, csomagolt croissant, puffasztott rizsszelet stb.), levesport, zöldséget-gyümölcsöt, húsokat, cukrot, lisztet... olyan heti 1x van, hogy kiegészítő vásárlásra leugrok a helyi kisebb boltba venni zsemlét pl.

2016. okt. 26. 10:16
 25/26 anonim ***** válasza:
78%

Az meg, hogy délelőtt ki megy vásárolni...

- nálunk pl. csúsztatható munkarend van, szóval akár 11-re is mehetek be, ha letöltöm bent a 8 és fél órámat. Szóval akár elmehetek 10kor is nagybevásárolni, ha akarom.

- rengeteg olyan ember van, aki műszakosan dolgozik

- vannak olyanok is, akik el tudnak szabadulni munkából (anyukám iskolaorvos, és ha vagy ő, vagy a védőnő bent van, már nincsen gáz... persze mindkettőnek be kell menni aznap nyilván, de ha fél-egy órára kiugrik a munkahelyéről, és a gyerek csak a védőnőt találja bent, azzal sincs semmi baj... max. ha súlyosabb, amihez kell a suliorvos is akkor telefonon felhívja anyut)... meg vannak, akiknek olyan a munkájuk, hogy jönnek-mennek az utakon végig, mert tárgyalnak stb.

- szabadságkivétel is van a világon ám

- az egyetemisták kb. akkor mennek el délelőtt vásárolni, amikor akarnak, amíg nincs meg a 3 hiányzásuk katalógusos tárgyakból... és igen, ehhez még hozzájönnek a gyes-en lévő kismamák, htb.-k, nyugdíjasok is

2016. okt. 26. 10:23
 26/26 joshy8084 válasza:
Legtöbbet Budapesten vezetek, abból is Budán vagy a pesti belvárosban a legtöbbet. Tényleg sok új/komoly vagy annak tűnő autót látni, s én is elgondolkodtam már, hogy valamit rosszul csinálok, hogy alattam sokéves, használt, kommersz márkájú kocsi van. Amik eszembe jutottak ezzel kapcsolatban: jó pár rendszám keretén ott van, hogy X.Y. fleet, tehát ez lízingelt jármű, nem sétált be a figura kicsengetni a nagy zsetont a szalonba (van aki új CLA-t vagy Octavia RS-t kap cégesnek, nem csak Fábeszt meg Fókát adnak). A nagy városok jobban szituált környékei csak a társadalom egy szelete. Kistérségben jóval idősebb autóknak is becsülete van. Továbbá én olyan családból jövök, ahol nem divat a rongyrázás egy kicsit felszereltebb Astra vagy egy Focus tökéletesen elegendő, előtte meg Ladák voltak. Nincsenek ilyen ismerőseim, de biztosan vannak olyan családok is, ahol ez nem elegendő, ott a német prémium a standard. Vagy a gyerekek pont azért vesznek ilyet, mert a szülők nem tehették meg.
2021. szept. 16. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!