Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mégis honnan a halálból van...

Mégis honnan a halálból van az embereknek ennyi pénze?

Figyelt kérdés
Szinte minden héten hallom legalább egyszer egy ismerősömtől, hogy XY most építkezik, most vett egy ilyen-olyan új autót, de itt is ott is van egy kiadó lakásuk stb. Az egyetem környékén a parkolók tele vannak több milliós autókkal, gondolom nagy része a hallgatók tulajdona. Mindenhol építkezéseket látok, az emberek pedig tele tömött kosarakkal vásárolnak, akiktől alig lehet mozdulni ha csak gyorsan leugrok egy rágóért és egy kis kajáért. A nagy értékű (+20 milka) autókat inkább meg sem merem említeni. És ne gyertek azzal, hogy hitel-hitel, mert hitelt eleve nem adnak (főleg nagy értékű prémium autóra pl. BMW, Audi) csak ha sok százezer forintos fizetésed van, meg azt azért törleszteni is kell havi szinten, ami egy Suzuki esetében is inkább a 100 ezer felé konvergál, a Suzukisokat mégis a csórók autójának bélyegezik úton útfélen. Most akkor hogy is van ez?

2016. okt. 18. 12:49
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
#10: Nem a Ferrarikra gondolok, hanem azokra a legalább középkategóriás illetve max 2-3 éves autókra, amelyek használtan is legalább 4-5 milliók. Márpedig ennyit egy 200-300 ezres fizetéssel is évekig tart összespórolni. A viszonylag új +5 milkás VW-ek/Toyoták/Nissanok és Fordok mellett (ezekből rengeteget látok), elég sok újabb generációs BMW-t, Audit vagy Mercedest lehet látni, de ezekből is elég sokat. Azt aláírom, hogy van egy réteg, aki +20-30 millás autókkal jár, ezeket ritkább látni, de abszolút nem annyira, mint egy Ferrarit. Egy szó, mint száz az ismerőseimből kiindulva elmondhatom, hogy iszonyat sok ember van, aki egy két éven belül milliókat össze tud spórolni ez pedig minden csak nem szegénység és rossz gazdasági helyzet.
2016. okt. 18. 13:49
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly vásároltam lakást egyedül, minimális hitellel, amit 5 éven belül ki tudok fizetni, úgy tűnhet, hogy akkor nekem is olyan sok pénzem van, az igazság az, hogy kb. 10 évig erre gyűjtöttem, és élek a lehetőségeimmel (állami támogatás megtakarításra pl.).
2016. okt. 18. 13:52
 13/26 anonim ***** válasza:
88%

"hogy iszonyat sok ember van"

- hát kérdező, nem tudunk a tévképzeteddel semmit sem tenni, hiába próbáltunk segíteni. Hidd továbbra is az, hogy iszonyat sok a gazdag.

2016. okt. 18. 13:58
 14/26 anonim ***** válasza:
50%
Kevesen ismerik be de tényleg ez van! Kis vidéki városban is azt látom, hogy hétköznap délelőtt (mikor elvileg mindenkinek dolgozni kéne, aki nem gyes-en van vagy nyugdíjas) tömve az áruház meg a bevásárlókosarak. És nem csak alapélelmiszereket vesznek, hanem halomra ruhákat, gyerekcuccokat, édességet, üdítőt, minden sz.rt. 25-30 évesek építkeznek, mindnek saját kocsija és ha kitojnak egy gyereket már alap a milliós babakelengye. Nyilván azokon a tájakon, ahol a népesség min. 80%-a "réti magyar" ott nem ez a helyzet, de az más tészta. Szóval amíg én ezt látom, addig nekem senki nem tudja bemesélni mekkora nagy szegénység van Magyarországon.
2016. okt. 18. 14:16
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem szó szerint értettem, hogy mindenki Ferrarival jár. Csak arra akartam rávilágítani, hogy ha csak a lakosság 1%-a engedheti meg magának ezt az életszínvonalat, az is már mennyiségre látványos tud lenni.

"Márpedig ennyit egy 200-300 ezres fizetéssel is évekig tart összespórolni."

Igen. Rengetegen veszik hitelre és/vagy részletre, és bizony évekig fizetgetik vissza. Ha észrevetted, a gazdaság egyre inkább az eladósodásra megy rá. Adósodj el, vásárolj mindent minél hamarabb, és utána évekig fizesd. De ennek megvitatása már más téma. :)

Persze, nincs mindenkinek 10millás kocsija. Sokaknak még autója sincs. De mondom, ha a lakosságnak mindössze pár százaléka jár nívósabb autóval, ha azok pár forgalmasabb helyre összetömörülnek, látványosan úgy tánhet, hogy hát itt mindenkinek szuper autója van.

2016. okt. 18. 14:22
 16/26 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező: 2-300 ezres fizetése simán lehet a pár mindkét tagjának, és az máris havi 5-600 ezer forint.

Nem csak spórolás, hanem befektetés és kamatos kamat is létezik.

A kérdés inkább az, hogy miért zavar ez téged?

2016. okt. 18. 14:25
 17/26 A kérdező kommentje:
#14: Igen, az nekem is feltűnt, hogy iszonyatosan sok ember közlekedik az utakon hétköznap délelőttökön, amikor elvileg mindenki 8-12 órában robotol. Amikor vezetni tanultam, a szürke délelőttökön nagyon gyakran álltam a dugó miatt, mert annyi ember ingázott, amikor állítólag a szegény magyar dolgozik. És ne mondja senki, hogy ez mind céges autó.
2016. okt. 18. 14:26
 18/26 anonim ***** válasza:
90%
Az eddigi pontok(öröklés,sok munka,illegális dolgok)mind igazak és + pont van az is hogy,rengeteg ember elmegy külföldre dolgozni,ahol összeszednek jó sok pénzt,pl.Németországban és az ott lévő pénzt átváltják forintra,amiben jó sok jön ki.
2016. okt. 18. 14:28
 19/26 anonim ***** válasza:
88%

1, Az országban kevesebb, mint négymillió ember dolgozik. A maradék simán tud vásárolni.

2, Nem mindenki hétköznap dolgozik vagy nem minden hétköznap vagy nem nap közben. Az a szocializmus volt, annak régen vége.

2016. okt. 18. 14:37
 20/26 anonim ***** válasza:
81%

Nagyon erdekes hogy az emberek mennyire nem birnak elvonatkoztatni a sajat helyzetuktol. Ha ok napi 10 oraban robotolnak 100 nettoert, akkor nyilvan MINDENKI azt csinalja, es ha kiderul hogy megsem akkor nem ertik a vilagot.

Kerdezo: egy multinal, par ev utan egy mernok megkeres 600-1mill. bruttot. Ha fonok akkor ettol tobbet + cegauto. Sok ismerosomnel a hazastarsak mindketten ilyen munkakorben dolgoznak, havi egymilla+ netto bevetel egyaltalan nem ritka.

Az Audi Gyorben nem talal havi 500 brutto kezdo! fizetesert villamosmernokot, mert mindenki Budapesten dolgozik ettol tobbert. Vagy kulfoldon van.

Kozep- es felsovezetoi szinten teljesen normalis a draga cegauto.

Es akkor ezek csak az alkalmazottak.

Egy kis-kozepes ceg 60-80 alkalmazottal siman kitermel evente akar tobb 40-50 millios cegautot, ezeknek a tulajdonosai havi tobbmillios netto jovedelmet realizalnak, es ilyen cegbol tobb ezer van az orszagban.

De van egy csomo nyugdijas is aki eleg jol el, aposom pl. tanar volt, netto 200e a nyugdija, anyosomnak meg 100e, ketten netto 300bol eleg jol elvannak. Egy tomott bevasarlokocsit is tudnak barmikor produkalni...

Nincs ebben semmi rendkivuli, sem torvenytelen. Kicsit emeld fel a fejed, es probalj a sajat helyzetednel messzebbre tekinteni.

2016. okt. 18. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!