Hogyan érjem el, hogy kevésbé legyek izgulós típus?
Nem irtál konkret példat..hogy pontosan miktöl izgulsz.sztem tul nagy feneket keritesz a dolgoknak. Ha vmi uj helyzetbe kerülsz..uj emberrel kommunikálsz stb..az csak egy pillamatnyi dolog.elmulik és minden folytatodik tovább.ha rosszat mondasz..mivan? Semmi.ha ciki helyzetbe kerülsz?mivan..semmi.ez a te életed
Nevetsz egyet és mesz tovább a célod felé.ne mindig mások véleménye erdekeljen.te felelj meg magadnak és ennyi.remélem jo végét fogtam meg a dolognak.ha jobban kifejtenéd peldakkal jobb lenne :-)
Ezek mind csak apro dolgok. Tanulj rá persze csak akkor sem döl össze a világ ha picit rosszabbul sikerül.ezen túl kell essél és kész.utána hazamész és csinalhatod ami boldogga is tesz. Utáltam suliba járni.rágörcsöltem en is mindenre. Egy apro feladat /naplo atvitele a masik terembe/ gyomorideggel járt..mivan ha kinevetnek..mi van ha rosszul szólitom le atanárt stb.de egyet érts meg: nem rólad szól minden. Nem rosszból írom.ha pl vmi ciki történik veled te napogig fusztralt vagy miatta
De a többi jót nevet és rá pár órara eszébe sincs.neki is.megvan a sajat maga "izgulnivalója". Merj beszélgetni cselekedni.az uj az addig uj amig megnem teszed elöször. Tanulgassal csak és állj magabiztosan a dolgozat elé.ha felelni kell az osztály elöl meg tedd félre a rossz gondolataidat.csak mondd amit tudsz.abban a helyzetben az a célod h minnel jobban teljesits és nem az h masokkal foglalkozz.bár ez csak tanács. :-)
Velem is ez volt, aztán valaki elmesélte, hogy vele is ez volt... A módszere annyi, hogy rettegni és izgalommal telve várni a jót pontosan ugyanaz a belső reakció, csak utóbbi soha nem tesz beteggé. Nem az aggodalmaidra figyelsz, hanem a feladatra, és a fő visszahúzó erőd lesz a fő motivációddá, miközben a fiziológiai megnyilvánulása tényleg pontosan ugyanaz a remegő, hiperventiláló, menekülni vágyó, ösztönös reakció.
Csak ugyanazzal az erővel megugrod a feladatot, amin rajta vagy. Rajta vagy, mert fejben eldőlt, és teszed, amit akarsz.
Én ugyanilyen vagyok.Azzal a különbséggel hogy nekem a fejem kezd el fájni és nagyon dobog a szívem és fáj.Néha levegőt is alig kapok.Ha önbizalomhiányról van szó, akkor szerintem menj el egy pcihológushoz(ezt nem rosszból mondom) mert azon elvileg tud segíteni.Meg pl:a dogák előtt nagyon kell magadban mondogatni hogy SIKERÜLNI FOG, MEGCSINÁLOM!!!!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!