Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek a bánat szebb,...

Szerintetek a bánat szebb, nemesebb érzés, mint a boldogság?

Figyelt kérdés

2016. okt. 8. 08:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
61%
Van egy zseniális animációs film, Inside Out a címe, és arról szól, hogy egy kislány agyát látjuk belülről, ahol Derű, Bánat, Majré, Undor és Harag irányítják az életet. Derű a főnök, és nélküle nem boldogulnak. Bánat egyszer bajt okoz, és összedőlni látszik a kislány világa, Derűnek kellene rendbe tenni mindent. Végül kiderül, hogy Bánat nélkül nem megy a dolog. Szóval van, mikor a Bánatnak van meg a helye az életben. Ettől még nem nemesebb az érzés, csak néha annak van a helye és ideje.
2016. okt. 8. 15:41
 12/17 anonim ***** válasza:
Mitől lenne bármennyire is nemes érzés? Csak egy sima érzés...
2016. okt. 8. 18:50
 13/17 anonim ***** válasza:

Szerintem egyenlő.

Vagyis... a jó-rossz érzelmeket is tudni kell megfelelően megélni! Egyformán fontosak egy ember életében.

De az tény, hogy amikor valaki alapjáraton boldognak érzi magát-életét, az sokkal jobb, felemelőbb, mintha bánatosnak érezné.

2016. okt. 9. 12:34
 14/17 anonim ***** válasza:

9-es vagyok. Nyertél. Komolyzene ellen nem tudok mit felhozni. Én speciel csak Beethoven műveit hallgatom, de ő nagyon jó.

Viszont akkor sem hiszem hogy csak azért búslakodni kéne mert az művészibb.

2016. okt. 9. 12:45
 15/17 anonim ***** válasza:
44%

"Viszont akkor sem hiszem hogy csak azért búslakodni kéne mert az művészibb."

Utsó, te fogadok, hogy nőnemű vagy. Kevered az okot az okozattal. Nem azért búslakodik valaki, mert az művészibb, hanem azért születnek műalkotások, mert valaki el akarja általuk mondani az érzéseit. Ha örül, az ember, azt nem nagyon szokta versbe, vagy dalba foglalni, legfeljebb a facen osztja meg. Ha viszont bánatos, akkor mélyebben szántó eszközökhöz nyúl. Ha pedig szerelmi bánata van, az különösen erős indíttatást ad az alkotásra.

2016. okt. 9. 13:19
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem nemesebb,csak más.
2016. okt. 9. 17:34
 17/17 anonim válasza:

11-es tökéletesen írta az egyik nincs a másik nélkül

Ha nem lenne a bánat hogyan érzékelnénk a boldogságot?

Sehogy... na ugye amíg az ember nem tapasztalja meg az egyik érzést addig maximum történetek alapján élheti át mi is megy folyamatban olyankor egy emberben.

Az pedig olyan lenne, mintha a csókolózásról mesélnének neked úgy hogy az idáig még nem is próbáltad.

Az animációs filmet én is láttam ajánlom figyelmedbe, mint ahogy a többi ez is eléggé tanulságos kis "mese".

18/F Ha ez számít valamit

2016. okt. 20. 01:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!