Ti nem látjátok úgy, hogy egyre kevésbé öltöznek ki szépen az emberek az előkelőbb eseményekre?
Az esküvőt mi szerveztük, világos volt a dress code, a testvérem esküvője volt.
Ballagásra meg 1000 éve ugyanúgy kell menni, minden évben van évzáró.
Én értem a speciális eseteket, meg hogy valakinek nincs stb. De van, amikor egyszerűen nem érti valaki, hogy alulöltözött. Emlékszem, amikor egy ismerősömtől megkérdezték, hogy te így jössz? mikor színházba mentek, és strandpapucsban volt. Nem is értette, mi a kérdés.
Én is úgy látom, hogy egyre inkább felhígul pl. a színház közönsége, és egyre inkább nem tudják vagy ha tudják is, telibe tojják az emberek az öltözködési illemszabályokat. Ennyire durvákat, mint te, az esküvői dologgal, nem láttam, de sok mást igen. Igénytelenednek az emberek.
És ezt úgy mondom, hogy én sem kiestélyiben járok színházba... de az alap minimum egy elegáns fekete nadrág (ha nem szoknya vagy egyberuha), egy elegánsabb blúz vagy pulcsi, szép cipő. Ehelyett a legpatinásabb színházba kék farmerben, pufidzsekiben mászkálnak az emberek, de múltkor olyat is láttam, aki haspólóban volt leggingsszel :(. Basszus, még ha sulis színház is, egy napra kibírná a kis p...a, hogy nem épp az aktuális k...adivatban megy be aznap a suliba, ha nincs ideje előtte átöltözni.
Esküvőnél sajnos egyszer öcsém libbent be úgy 18+-osan egy elegáns esküvőre, hogy egy galléris feszüklős diszkós póló volt rajta farmerrel (az legalább sötétszürke volt). Ugyanazon az esküvőn a menyasszony tanúja (a húga) felvett egy szanaszét bolyhosodott leggagyibb dzsörzé bazári kínai miniruhát... ha még csóró lett volna, azt mondom, oké, de elég gazdag a lány, és már láttam ezer ruháját, ami sokkal szebb. Akkor pont a nővérét nem tiszteli meg... nem értem az embereket.
(de pl. elég közel laktam az előző lakásomban az önkormányzathoz, sok esküvői menetet láttam... jó, azt főleg proliknál, romáknál láttam, de egyre kevésbé ízlésesen öltöznek fel az emberek... kivágott csicsás Mayo Chix-felsők, flitteres cicanaci, csótányroppantó jellegű ultraplatform díszköves magassarkú, amiből potyognak a kövek...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!