Te reggelente mosolygós vagy morcos embereket látsz többségében?
Mint az előző kettő válaszoló, én is leginkább morcos-álmosakat. És őszintén, a legtöbb embernek meg is van rá az oka. Én tömegközlekedéssel járok Bp.-n... azért ott mindenféle ember megfordul, legalább a fele olyan nyilván, aki örülne, ha autóval járhatna, de nem tud, mert nem keres hozzá elég jól. Rossz a munka, rosszul fizetnek, ezért felkel 4 és 7 között vmikor minden áldott hétköznap reggel. A BKV kiszámíthatatlanul jár, össze-vissza. Ma is pl. egy jó 15-20 perces késéssel érkezett meg egy olyan villamos, amin elég nagy a forgalom. Már amikor felszálltunk, is alig volt hely, és az még nem is az egyik legforgalmasabb megálló volt. Heringparty, mindenki egymás nyakában, könyökök az oldalamba befúródva... úgy kell ügyelnem arra, hogy kapaszkodni is tudjak meg a táskámat se engedjem el (mert ha vki nagyobb darab elkezd tolakodni, ha nem jól fogom, lelöki rólam), folyik a víz mindenkiről... a vezető meg ugye ordít a nénivel, aki utoljára felszáll, hogy menjen már beljebb, mert nem tud elindulni a villamos tőle... és egyben sajnáljuk is a nénit, meg tudjuk, hogy ha a k...a villamos időben jött volna, akkor nem nyomorognánk ennyien... de közben meg azt kívánjuk, szálljon már le a néni, mert így még többet késünk munkából. A legtöbbünknek olyan munkahelye van, ahol a késést már nem díjazzák annyira... ezért van az, hogy (megpróbáljuk kihasználni az összes percet alvásra, aki tud, az úgy készül, hogy épp beérjen a munkahelyre) anyázunk egy ilyen esetben, meg hogy mindenki fellöki a másikat. Közben meg mindenki álmos, mindenki idegesíti (már csak azért is, hogy tudja hol levezetni a feszkót), láncreakcióban parasztak egymással az emberek...
Ritka a kivétel. Én kb. olyankor, amikor aznap vmi nagyon jó dolog fog velem történni, amit várok, vagy ha eszembe jut vmi vicces, vagy ha találkozom egy jó ismerőssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!