Szaunában miért zavarja az embereket, ha valaki NEM meztelen?
"pucér seggel az sokkal higénikusabb lehet..."
Törölközőt sem visznek amire ülhetnek? Am asszem a műszálas nadrágok a melegben káros anyagokat bocsájthatnak ki azért nem szeretik.
Egyébként rendszeresen szoktam szaunázni, simán megéri a kis méreg ahhoz képest h különben mások szottyat golyóit lóbálnák előttem.
Elolvastam a cikket.
Szóval a fürdőruhából kipárolgó klór (amiben amúgy mindenki fürdik és fertőtlenítőszer), az halálos méreg mindenkire, de a két-háromezer féle baktérium és gomba, ami a meztelen emberekből párolog ki, az full egészséges.
Soha nem hittem a szaunázás varázslatos méregtelenítő hatásában, de ezek után tényleg nem fogok rászokni. Az izzadás NEM méregtelenít. Eleve milyen mérgekről beszélnek? Patkányméreg? Van, akinek a bőrének jót tesz a párolgás, bizonyos esetekben talán a keringésnek is, bár szívbetegnek inkább veszélyes, de hogy azon kívül mit méregtelenít az izzadás, azt még senki nem tudta megmagyarázni.
Inkább kimegyek krumplit kapálni, a jó munka jobban "méregtelenít", mint 20 perc izzadás vénemberek pállott hereszagában. Meg valahogy a hüvely és lábgomba se vonz annyira, hogy ezért megérje "méregteleníteni".
Egyébként, ha a fürdőruhából méreganyag szabadul fel, akkor a törölközőből is. Sőt, a festett hajúakat, festett körműeket is tiltsák ki, az is mérgező. Na meg a fogtömés! 50-60 fokon már biztos az is elkezd párologni.
És persze jó tudni, hogy a szaunákat nem is takarítják semmilyen fertőtlenítőszerrel. Így még egészségesebben hangzik.
7-es: Szauna nem méregtelenít, az egy téveszme, viszont van más pozitív hatása pl a keringésre. +Ha jól csinálod felfrissít.
Egyébként ne vedd egy kalap alá az igénytelen és igényes helyeket, olyan helyre kell menni ahol tiszta szauna várja az embert, nem pedig egy lepratelep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!