Más is van akinek ennyi kilátása van per pill egész életére?
Talán mert legfeljebb az emberek egynegyedének van olyan fizetése, amiből ennél többet is tervezhet.
Szinte mindegy, hogy 100-at, 120-at, 150-et vagy netán 200 ezret keres valaki, ezek mind nevetséges összegek. Épp csak annyi a különbség, hogy valóban kenyéren és vízen tengődik valaki, vagy netán vehet vajat is a kenyerére.
Ilyen fizetésből három lehetőség kínálkozik:
-Elmenni albérletbe (ez olykor nem is lehetőség, hanem kényszer) ami mellett a létfenntartáson kívül sokkal többre nem telik.
-Meghúzni magát az embernek szülőknél, a legszebb éveiben az igényeket a minimálisra csökkentve kuporgatni, hogy meglegyen az önerő, aztán évtizedekre eladósodni egy lakáshitellel
- Szülőknél maradva kuporgatás helyett egy kicsit élni és valóban csak az örökségre várni, ahogy a kérdező írta.
Ha te szerencsés vagy és olyan fizetésed van, amiből jól élsz és még tudsz is annyit gyűjteni, hogy mondjuk 30 éves korodra lesz egy ingatlanod hitel nélkül, akkor örülj neki. De nézz szembe vele, hogy erre Magyarországon csak az emberek nagyon kis hányadának van lehetősége és te a kivétel vagy nem az átlag.
Nincs kiemelkedő fizetésem, sőt, jelenleg az átlag alatt keresek (fiatal vagyok, nemrég kerültem ki az iskolából, még tanulgatom a szakmámat). Mégis tudok félretenni annyit, hogy 5-10 éven belül elég legyen egy kis házra (ha barátnőm is elkezd majd dolgozni akkor még gyorsabban). Emellett költök magamra is, a hobbimra is jut, pedig az sem olcsó, kocsira is rakok félre.
Tegyük fel, hogy van valakinek 100000-es fizetése. Ha a felét odaadja a rezsire, akkor marad 50000. Tehát egy évben marad 600000, amit félre tud rakni. Ez 10 év alatt 6000000. Ha a párjának is ugyanekkora fizetése van és ő is félrerak, akkor az 12000000. Ez szerintem már elég az induláshoz.
Ezt csináld meg albérlet mellett. Az albi közösen lakva 45-50 ezer.
BKV bérlet: 10.000 FT
KAja 30.000 FT
Telefon: 6000 FT
Akkor mg nem voltál szórakozni, csupán létfenntartásról beszélünk, míg otthon ülsz.
Nos, 100.000-ből máris nem hogy 50-et, de ha 10-et félre tudsz kuporgatni, már örülsz. :)
Paraszt fehe'r ha te rezsiből megtudsz élni, akkor valóban félretudsz ennyit rakni. A valóságban azért a többség nem él meg abból, hogy befizeti a rezsit. Eszik, öltözködik és hasonlók. Ha a házban valami tönkremegy, megjavíttatja.
Kb. fél éve összenéztem, hogy mihez kezdhetnék 200.000 forinttal havonta. Munka miatt költöznöm kéne, szóval költeni albérletre. Megnéztem a mostani albérletárakat. Ha nem akarok egy szobatárssal kuporogni, akkor 50+rezsi. Ha nem akarok lakótárshoz alkalmazkodni, akkor 80+rezsinél kezdődnek a dolgok. Legyen mondjuk csak a lakhatásra 100.000. Akkor vegyük, hogy nagyon gagyi kajákat eszek, legyen naponta 1000, az már egy hónapban 30.000. Marad kb. 70.000, amiből még kéne bérlet is. Ha nem akarom szétunni a fejem a 2 fal között, akkor havonta egyszer ebből még nem ártana egy mozi sem, vagy könyv, vagy inni a haverokkal.
Tehát 200.000-ból tudnék félrerakni kb. max. 50-et. Ebből elég sokáig kell várnom, hogy egy KIS lakást tudjak venni. Néztem a lakásárakat is: 6 millióból olyanokat láttam, amikre még bőven rá kell költeni 1-2 milliót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!