Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet valakinek egyben...

Hogy lehet valakinek egyben alacsony önbizalma ÉS barátnője/barátja?

Figyelt kérdés

Nem vitatkozom, komolyan nem értem. Régen depressziós voltam, és úgy voltam vele, hogy anyukámnak én büntetés vagyok, a testvérem jobbat érdemel, a szobámat sem érdemlem meg, csak pazarolják rám a helyet, a barátaimat is hanyagoltam, hogy ne rontsam a levegőt...

Nem akartam senkit a belsőmmel vagy a külsőmmel büntetni. Elképzelni sem tudtam, hogy kapcsolatom legyen.

Hogy van mégis egy csomó önbizalomhiányos embernek párja? Nem érzik úgy, hogy büntetik a másikat?

2016. szept. 23. 12:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

Akkor leszel szellemileg egészséges, ha nem vagy magányos. A magány ellen lehet tenni mind barátságokkal, vagy akár egy jó kapcsolattal.

Magyarul azért nem önbizalom hiányos valaki, mert mások elismerik a jó tulajdonságait. Aki magányos az a természet jellegéből adódóan önbizalomhiányos is lesz.

2016. szept. 23. 15:36
 12/19 anonim ***** válasza:
60%
Pedig aki másokra épít, annak jellemzően kevesebb az önbizalma. Aki ismeri magát és tudja, mit ér, annak nincs szüksége mások megerősítésére. Szóval hibás az a feltevés is, hogy a visszahúzódóbb, magányos emberek önbizalomhiányosak, a nyitottak meg nem. Nincs összefüggés. Mindkettő vágyhat mások elismerésére, csak amíg a nyitottabb kiharcolja magának így vagy úgy és felépít belőle egy ál-magabiztosságot, addig a zárkózottabb ezt nem teszi, inkább elvonul és csendben utálja magát.
2016. szept. 23. 15:57
 13/19 anonim ***** válasza:
18%

Hülyeséget írsz. Akit senki sem erősít meg az mindenképp rosszul fogja érezni magát.

Legalább ne kommentelnél olyanhoz, amihez nem értesz.

2016. szept. 23. 16:26
 14/19 A kérdező kommentje:

Én is úgy hiszem, hogy az önbizalmad akkor az igazi, ha csak belőled táplálkozik. Ellenkező esetben nagyon gyenge lábakon áll. Ha másoktól függ, aki adta, el is veheti.

A magány és az önbizalomhiány nem hiszem, hogy összefügg. Sőt, szerintem akik képesek önmagukban ellenni, azok valamennyire békében élhetnek magukkal. Mert akkor ennyi erővel minden introvertált, aki egyedül a legboldogabb, önbizalomhiányos?

2016. szept. 23. 17:44
 15/19 anonim ***** válasza:
60%
úgy hogy egy önbizalom hiányos embernek támasz kell.Nyilván lehet neki mindene,sőt jót is tesz neki.
2016. szept. 23. 18:21
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Aki totál egyedül van, az igen. A boldog intro embereknek is mindig van legalább 1 szűk baráti körük.
2016. szept. 23. 18:23
 17/19 anonim ***** válasza:

Vagy családi kör.

De boldog totál magányos ember nem létezik. Aki totál magányos azzal mindenféle bajok történnek csak.

2016. szept. 23. 18:26
 18/19 A kérdező kommentje:
Ezt valamivel alá tudod támasztani, vagy a véleményedet tálalod tényként?
2016. szept. 23. 21:02
 19/19 anonim ***** válasza:
60%

Te beszélsz hülyeséget, kedves 69 százalékos. Amellett még kóstolgatsz meg okoskodsz is. Ha azt írod, hogy én nem értek a témához és meg se szólaljak, attól még nem lesz igazad, a nettó baromság ugyanúgy nettó baromság marad.

Te összemosol két dolgot, az ember alapvető igényét a másokhoz való kapcsolódáshoz, valamint az önbizalmának forrását. Nem, még mindig nem attól lesz valódi önbizalmad, ha mások elismerését kapod. Jellemző példa, hogy ha valakinek külső forrásból ered a magabiztossága, annak elég egy-két rossz szó vagy csak egy magányosabb életszakasz és azonnal elkezd kételkedni magában.

2016. szept. 24. 01:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!