Hogy lehet valakinek egyben alacsony önbizalma ÉS barátnője/barátja?
Nem vitatkozom, komolyan nem értem. Régen depressziós voltam, és úgy voltam vele, hogy anyukámnak én büntetés vagyok, a testvérem jobbat érdemel, a szobámat sem érdemlem meg, csak pazarolják rám a helyet, a barátaimat is hanyagoltam, hogy ne rontsam a levegőt...
Nem akartam senkit a belsőmmel vagy a külsőmmel büntetni. Elképzelni sem tudtam, hogy kapcsolatom legyen.
Hogy van mégis egy csomó önbizalomhiányos embernek párja? Nem érzik úgy, hogy büntetik a másikat?
Akkor leszel szellemileg egészséges, ha nem vagy magányos. A magány ellen lehet tenni mind barátságokkal, vagy akár egy jó kapcsolattal.
Magyarul azért nem önbizalom hiányos valaki, mert mások elismerik a jó tulajdonságait. Aki magányos az a természet jellegéből adódóan önbizalomhiányos is lesz.
Hülyeséget írsz. Akit senki sem erősít meg az mindenképp rosszul fogja érezni magát.
Legalább ne kommentelnél olyanhoz, amihez nem értesz.
Én is úgy hiszem, hogy az önbizalmad akkor az igazi, ha csak belőled táplálkozik. Ellenkező esetben nagyon gyenge lábakon áll. Ha másoktól függ, aki adta, el is veheti.
A magány és az önbizalomhiány nem hiszem, hogy összefügg. Sőt, szerintem akik képesek önmagukban ellenni, azok valamennyire békében élhetnek magukkal. Mert akkor ennyi erővel minden introvertált, aki egyedül a legboldogabb, önbizalomhiányos?
Vagy családi kör.
De boldog totál magányos ember nem létezik. Aki totál magányos azzal mindenféle bajok történnek csak.
Te beszélsz hülyeséget, kedves 69 százalékos. Amellett még kóstolgatsz meg okoskodsz is. Ha azt írod, hogy én nem értek a témához és meg se szólaljak, attól még nem lesz igazad, a nettó baromság ugyanúgy nettó baromság marad.
Te összemosol két dolgot, az ember alapvető igényét a másokhoz való kapcsolódáshoz, valamint az önbizalmának forrását. Nem, még mindig nem attól lesz valódi önbizalmad, ha mások elismerését kapod. Jellemző példa, hogy ha valakinek külső forrásból ered a magabiztossága, annak elég egy-két rossz szó vagy csak egy magányosabb életszakasz és azonnal elkezd kételkedni magában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!