Miért akarják elnyomni az egyszerüséget, a normális embereket, kiiktatni, leépiteni?
A kérdés első mondata már további kérdést vet fel: Mi a normális? Az emberbe bele van kódolva, hogy a többség viselkedése követendő, azaz "normális". Van ebben valami logika, mert egy adott társadalom működőképességéhez szükséges egyfajta együttműködés, véleményazonosság.
Persze a mai "megcsinált" világban, ahol a reklámok, meg a média véleménycsinálói sok esetben nem a közösség érdekét szolgáló viselkedésformákra, hanem egyes körök érdekeinek szolgálatára trenírozzák a közösséget.
Ilyenformán könnyen megeshet, hogy a szó eredeti értelmében vett normális értéjrendet a többség abnormálisnak tartja.
Hogy mi a normalis az erosen nezopont kerdese.
De egyebkent elmondhatnad hogy pontosan mi a problemad, mert ez igy tul altalanos, tul filozofikus, es szerintem egyaltalan nem igy van, mert senki le se xarja hogy te hogy akarsz elni.
Ma kapitalizmusban élünk, a nép ezt választotta. Ennek lényege pedig, hogy az emberekből úgy lehet a legnagyobb teljesítményt kisajtolni (ezáltal az őket alkalmazó vállalkozásoknak a legnagyobb profitot termelni), ha érdekeltté tesszük őket a versengésre minden szinten. Aki egészséges és dolgos vagy tehetséges ember, annak ez jellemzően nem is rossz.
A szocializmusban az 50-es éveiben járó, már gyengébb munkát végző melósnak nem kellett félnie attól, hogy kirúgják, ma viszont a fiatalon jól dolgozó szakmunkásnak is arra kell gondolnia, hogy 50-es éveiben már csak úgy maradhat versenyképes, ha addigra már saját vállalkozása lesz, amiben már mások végzik a fizikai terheléssel járó munkát, és ő már csak szervezi azt. Igazából ez a gazdasági modell eredményezi országosan a legnagyobb fejlődést. Ilyen rendszerben pl. a szakács, vagy építőipari mesterember is már fiatalon jobban hajt, hogy idősebb korára legyen egy kisvendéglője, vagy kis építőipari vállalkozása.
Én is a nyugit szeretem , a munkában nem szakadok meg, úgy állok hozzá, hogy más is odaférjen.
Aki megszakad, az végül belebetegszik. A stressz, meg a hajtás, és a kevés pihenés elég sok kollégámat megbetegítette már. Ha ennyi az eszük, akkor csinálják. Szóval én megértelek.
Mert nekik az a normális. Az átlagos identítású emberek, akik a társadalom 70%-át teszik ki, nem nyitottak az "ésszerűbbre" vagy a "másra". Az okos és a különleges embereket pedig többnyire lenézik.
Egyszóval az emberek hülyék.
"Lázár is mondott egy, a kérdés témájához tartozó kijelentést, miszerint minden ember annyit ér amennyit szerez."
Én ezt úgy ismerem, hogy minden ember annyit ér, amennyit előállít, termel A gazdaságot a termelés viszi előre, nem a politika. EZ alapján Lázár értéke a nullával egyenlő. Az ország termelés nélkül éhen halna, politikusok nélkül még vígan élne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!