Milyen a magyar temperamentum? Valahol a mediterrán és az északi népek között helyezkedünk el, ami a vérmérsékletet illeti?
Inkább a mediterrán népekére emlékeztet. És amúgy tényleg az európai országok között a (egyik) legtöbb alkoholista Magyarországon van. Valami másfélmillióan vannak. És elég szomorú, hogy a fiataloknál is a természetes, hogy hetente lerészegednek (ha nem többször). Nem dohányzó ember is lehet a társaság középpontja, ő is sokat beszélhet, nevethet, ugrálhat, nem kell ehhez részegnek lenni. Most már egyre többen vannak, akik nem dohányoznak. De érdekes módon nem is hiányzik nekik. Nálunk a legproblémásabb, legrosszabb tanulok egyáltalán nem is dohányoztak, sőt, le is nézték a dohányosokat. Ettől függetlenül gonoszabbak voltak mint ők, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy nem kell azért cigizni, hogy akárki befogadjon. Sőt, szerintem gáz, hogy valaki képes ilyenre rászokni, hogy aztán keményebbnek látszódjon.
(Itt 800 ezer alkoholistát írnak, de máshol ennél sokkal többet olvastam!)
Olvassátok el a kommenteket is! :D
Délhez közelebb? Szerintem nem! Bar mas varosban és faluban is.
Pesten mindenki tavolsagtartó, magábaforduló, inkabb közelebb mondanam az északiakhoz. A pesti cigany inkabb délies
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!