Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy tudnék ember maradni?

Hogy tudnék ember maradni?

Figyelt kérdés
Egy ilyen kegyetlen és törtető világban, ahol csak a teljesítmény számít, az egzisztencia és a siker, ahol egyedül vagyok és mindenki áttapos mindenkin, képmutatóan ,gátlástalanul ott mégis hogy lehetne tartani magunkat az elveinkhez, és bízni másokban? Úgy érzem, hogy kezdek meghasonlani és nagyon félek attól, hogy én is elvesztem az emberi tartásomat, ami régen még olyan sokat jelentett nekem, de mostanában kezdem úgy érezni, hogy ez csak önámítás és teher.

2016. szept. 1. 20:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Meg kell tanulni szétválasztani a magánéletet és a munkát. Napközben törni kell az utat, menni előre, otthon pedig ezt a részt bezárni és emberként viselkedni, gondolkodni. Mindig tudni kell, hogy most csak azért vagyok ilyen tapló szigorú xy-nal mert úgy tűnik képtelen felfogni, ha normálisan kérem, szóval muszáj, de ha hazamegyek nem fogok a gyerekkel is így üvölteni, mert ott nem a megélhetésem forog kockán, hanem a gyerekem lelkiépsége. Nálam ez a rendszer. Aztán persze kitudja.. Lehet az én emberi énem már rég lenn van a wc-n, de se a munkahelyi haladásomra, se a magánéletemre nem lehet panaszom.
2016. szept. 1. 20:32
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

# 1: Épp hogy nem szabad különválasztani, és a munka során is emberként kell viselkedni.

Kérdező: Próbáld meg magad olyan emberekkel körülvenni, akiket jó embernek, követendő példáknak tartasz, így talán könnyebb lesz.

2016. szept. 1. 20:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Ó lehet törtetni és egzisztenciát építeni, úgyis, hogy közben ember maradsz. A ketté választás alatt nem azt értem, hogy ne viselkedj emberségesen a munkahelyeden, hanem úgy, hogyha valami olyat kell tenned a munkában, ami adott esetben bántaná a kis lelked, pl ki kell rúgni valakit, valaki előre léptetni más kárára, akkor meg tudd tenni, anélkül, hogy elsírnád magad. Amikor pedig hazamész tudnod kell ezekre rázárni az ajtót és még nem otthon is ezen gondolkodni a vacsora felett, mert ez a munkahely, ez a munkádhoz tartozik, azért kell megtenned, nem azért mert rossz ember vagy. otthon nincs szükség ilyenekre, otthon nem is viselkedsz így.
2016. szept. 1. 20:37
 4/6 anonim ***** válasza:

# 3: Értem, hogy mire gondolsz, csak nem értek egyet vele.

Miért kellene törtetni? Ki mondta, hogy kötelező? Én úgy értelmezem a kérdést, hogy a kérdező nem szeretne törtetni, vagy túl nagy egzisztenciát építeni (nagyobbat, mint amire szüksége van).

2016. szept. 1. 20:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Jó, hogy feltetted ezt a kérdést. Sokszor csak bámulok ki a fejemből, hogy milyen kegyetlenül durva ez a világ. úgy tudsz ember maradni, ha kicsit elcsendesíted az elmédet, kicsit meditálsz magadban és a legmélyebb belső hangodra hallgatsz, ami megmondja, hogy mi a helyes.
2016. szept. 2. 07:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha már felmerült benne a kérdés, akkor azért kell mert szüksége van rá. Vannak ilyen munkahelyek. Itt az ember vagy megtanulja vagy mehet tovább és bizony van olyan munkahely, ahol megéri beletanulni. Sok ember van, akik jóval többre vihetnék, ha megtanulnának kicsit határozottabban fellépni. Tényleg nem arról beszélek, hogy dobják le odabenn a láncot csak egy kicsit lépjenek fel agresszívabban csak egy kicsit lépjenek a farkas szerepébe a nyúl helyett. Vannak, akiknek ennyit megér plusz 20-30.000 ft és az elismerés. Ettől még nem leszünk rossz emberek. Az ész keretein belül ezzel másnak igazán nem ártasz max magadnak.
2016. szept. 2. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!