Ez nem volt kicsit nagyképű válasz?
Egy viszonylag új társaságban voltam kint és volt egy elég paraszt tag aki megkérdezte az egyik ismerősömtől,hogy mennyi pénzt keres.Azt vágta rá,hogy:"Nem beszélhetek róla,de ahogy látod A4-essel járok ami városba 15 öt eszik,ha jó kedvem van 20 at,de nem alszok rosszul emiatt."
Tudom,hogy eleve illetlenség egy másik ember fizetését firtatni,de azért nem volt ez kissé nagyképű válasz?
Nem.
A kérdéshez illő volt a válasz.
Ha tényleg egy paraszt volt a kérdező,akkor még igencsak meg is tisztelte egy ennyire hosszú válasszal az ismerősöd.
Mert ilyenkor nem a konkrét válaszra kíváncsi a kérdező,hanem azt méri fel,hogy mit reagálsz,behúzod-e füled farkad az ő domináns felszólítására.
Ezért ebben a formában tökéletes volt a válasz,mert ott volt benne,hogy ku/rvára nem tisztellek,nem félemlítesz meg sőt sza/rok rád,nem zökkentesz ki,én nyerem ezt a párbajt.
Teljes mértékben nagyképű volt, igaz, helyzetfüggő a dolog. Ha csak úgy odadobva kérdezték a fizetéséről, akkor visszadobta a választ. Ha normálisan kérdezték, akkor nagyképű.
Ha valaki nem akar beszélni a fizetéséről, akkor annyit mond, hogy jól és le van tudva a dolog. Az A4-es nem jelent semmit. Ismerek olyat, akinek szolgálati kocsiként van, de nem keres kiemelkedően. Ismerek olyat, akinek jó kocsija volt hitelre, pár év múlva meg egy kis albérletben tengődött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!