Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen emberre mondják azt,...

Milyen emberre mondják azt, hogy 'van tartása'?

Figyelt kérdés

2016. aug. 20. 01:25
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
Van egy szilárd erkölcsi kódexe, elvei, amikhez rendületlenül tartja magát.
2016. aug. 20. 01:30
 2/5 anonim ***** válasza:
52%

Határozott a saját elvei mellett.

Pl csajoknál, jó társaság egy randin, de nem dobja oda magát csak úgy az első jött-ment embernek. Manapság ez elég ritka...s szomorú, hogy egyre kevesebb az olyan nő, akikben van tartás. :/

2016. aug. 20. 02:08
 3/5 anonim ***** válasza:
31%

Például nekem.

3 éve megfogadtam, hogy csak férjes nőkkel kezdek.

Betartottam.

2016. aug. 20. 09:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Én olyanra mondom ezt, aki akkor is kitart a saját méltósága, igaza, célja stb. mellett, ha könnyebb és kifizetődőbb út lenne a meghunyászkodás, a megalkuvás, a lemondás...

Pl. ha egy ember azt tartja magáról, hogy becsületes, és szeretne is az lenni, de tegyük fel, hogy megszorul anyagilag, a számláit alig tudja fizetni, és alig eszik, és egy nap talál egy pénztárcát, tele 20 ezresekkel, akkor ugyebár két dolgot tehet. Vagy elrakja a tárcát és örül, hogy sok pénzt szerzett, vagy pedig leadja a rendőrségen, vagy a tárcában lévő igazolvány alapján visszajuttatja a pénzt a tulajdonosnak. Ha zsebre rakja, akkor "bort iszik, vizet prédikál" fajta, ha visszajuttatja a tulajdonosnak, annak ellenére, hogy neki is kéne az a pénz, akkor viszont van tartása.

2016. aug. 21. 03:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Aki mentálisan erős, nem zuhan össze minden kis fiszem problémától.
2016. aug. 21. 04:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!