Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen emberre mondják azt...

Milyen emberre mondják azt hogy nincs lelke?

Figyelt kérdés

Vagyis milyen tulajdonságok jellemzők egy olyan emberre akinek nincs lelke?

Például valaki azt mondja magáról, hogy nincs lelke, mivel már többen is mondták neki. Vagy csak ő mondja magáról h nincs lelke, és ezáltal a többi ember is elhiszi és úgy gondolja.

Nem tudom hogy pontosan melyik hatására alakulhat ez ki hogy valaki ezt gondolja magáról.

Viszont én úgy gondolom hogy ha valaki ezt mondja magáról az nem feltétlen úgy van, hanem csak azt akarja elérni, hogy a többi embernek ne legyenek vele szemben elvárásai, vagyis ne várják, hogy semmi jót cselekedjen. És ha valakit megbánt akkor ezáltal nem kell felelősséget vállalnia, mivel mondhatja azt hogy: de nekem nincs lelkem, nem tehetek róla, ilyen vagyok.

Szerintem ez inkább pont arra utal, hogy inkább sérült a lelke.

Ti mit gondoltok erről? Vagy csak én gondolom túl ezt az egészet?

2015. júl. 3. 23:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

én azthiszem ugyanígy gondolom. aki mondja, hogy nincs neki, az magát védi. igazából akkora lelke van, ami igen kevés embernek. ők azok, akiket nagyon könnyen meg lehet bántani, csak ezt nem veszi észre az ember. szerintem ez valami védekező mechanizmus lehet, mert már sokan megbántották. ha ezt teszi, és ilyeneket mond, akkor azzal magát próbálja erősíteni. ami elég nagy hülyeség. szóval igen, szerintem ezt azok mondják, akiknek sérült a lelke.

akinek tényleg nincs, az nem mondja. próbál átlagemberként mutatkozni, és ha azt is mondja, hogy sajnálja, igazából nem érdekli. őket csak hosszabb ismeretség után lehet felismerni. mondjuk ez is csak az én véleményem, de tapasztalatok ezt mutatják. meg végülis ha az ember belegondol, így reális. :)

2015. júl. 3. 23:21
 2/3 A kérdező kommentje:

Én is ezt gondolom, hogy ez valami védekező mechanizmus. Még nem igazán ismerem a személyt akiről szó van, csak 3 hónapja, azonban nekem elég érdekesnek tűnik, azonban még nem volt dolgom ilyen emberrel, ezért próbálok rájönni, és megfejteni, hogy vajon miért válhatott ilyenné.

És szerintem az számít lelketlennek, aki szándékosan tesz olyan dolgokat,amikkel másokat megbánthat. Nem pedig az, aki azért számít lelketlennek, mert úgy cselekszik, hogy saját magát védje meg a fájdalomtól. És talán így is fájdalmat okoz valakinek, azonban nem szándékosan, hanem pont amiatt mert az ő lelke sérült és egyszerűen máshogy nem tudja kezelni a helyzetet.

2015. júl. 3. 23:56
 3/3 anonim válasza:

Aki megveti a nagy Ő-t, annak tudatában van közben hogy létezik: Tehát hisz Istenben, és ennek ellenére gyűlöli. Végül is csak azt lehet gyűlölni igazibol, aminek létezéséről tudunk nem? Nem mondható azonban rossz embernek aki szerint Isten.nem létezik, és így karomkodik. Ő még megtérhet. Az anyja hasában senki nem lesz hívő.

Nem mindegy egyáltalán hogy a bűn tudatos vagy tudattalan: Akkor nem gondoljuk komolyan, így ez még meggyónható.

2023. nov. 23. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!