Miert lepodnek meg azon az emberek hogy nem akarok magyarorszagra koltozni soha?
mar egy ideje angliaban elek kiskoromtol nagy vagym volt hogy angliaban eljek mindigis tetszett az orszag es amikor beszelgetek emberekkel vagy "baratokkal" mindig kerdezik mikor akarok hazakoltozni es amikor elmonodm nekik mindig hogy soha meg en itt szeretnek megoregedni es csaladot alapitani
akkor mindig meglepodnek hat hogy de miert meg nem rossz-e e hogy senkivel nem beszelsz magyarul
en nem ertem ezt miert lenne rossz? angolul ugyanugy beszelek mint magyarul is szoval nem zavar semmiben sem meg hogy ok nem magyarok meg nem e szeretnek magyarok kozt elni?"!?! (hat amugy nem mert sztem az angolok ekdvesebbek) es akkor csodalkoznak hogy sose mennek haza
miert ilyenek?
3-as neeem semi ilyesmi nem is igazan fontosa kerdes cask kivancsiva tett hogy miert furcsalljak ok ezt.
4-es hat hogy is mondjam nekem a barataim akik kozel allnak hozzam szinten mas orszagokban laknak (legalabb olcsobban kijovunk amikor egymast latogatjuk mert mindegyikunknek van kulon lakasa es lehet ott aludni :D )
a csaladom hianyzik (anyambol apambol nagynenembol nagybatyjambol ket unokaocsembol all a noverem meg munchenben lakik) de oket meglatogatom 2 3 havonta vagy ok engem es akkor gyakrabban
a helyek meg haat nem is tudom nem nagyon hianyoznak inkabb cask szemelyek :)
de nekem a szuk csaladomon kivul nincs is semi igazan ami magyarorszaghoz kotne
"nekem a szuk csaladomon kivul nincs is semi igazan ami magyarorszaghoz kotne"
Akkor itt van a kutya elásva: másokat millió dolog ideköt, nem csak a szűk családjuk.
Én 21 éve élek Amerikában. Nem gond a primitív amerikai angol,de
1.Nincs a világon olyan szép,gazdag,színes nyelv,mint a magyar.
2.Minden nyelv egy adott nemzet gondolkozásmódjának,ligikájának,jellemző érzéseinek természetes következménye. Egyik nemzet sem gondolkozik,érez úgy,mint a magyar.
3.Én szeretek vitázni(nem vitatkozni),de az amerikaiakkal ez lehetetlen. Ha valamit másként gondolsz,mint ők,témát váltanak.
4.Mi magyarok félszavakból is értjük egymást,mert hasonló a logikánk.Egy magyarral 24 órán át jól esik beszélgetni.
A fentiek miatt kerestem és találtam magyar közösséget. Nekem fontosak és nekik én fontos vagyok. Én sem nagyon vágyom haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!