Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Baj ha nem szeretek realista...

Baj ha nem szeretek realista lenni? 17/f

Figyelt kérdés

Tele vagyok ilyen "világmegváltó" tervekkel és nem tudom elfogadni a dolgokat úgy ahogy vannak. Faterom realista és ha hozzá akarok fordulni tanácsért mindig vita a vége.

Mert ugye ő elfogadja ha valami nem tetszik neki mert úgy érzi hogy ez a valóság és ezt el kell fogadni,míg én nem tudom elfogadni hogy ha valamit igazságtalannak érzek,jobbá akarom tenni a helyzetet nem pedig elfogadni. Csak én olyan dolgokon is változtatni akarnék a világban amibe nincs beleszólásom. Tehát röviden nem fogadom el a dolgokat olyannak,amilyenek valójában.

2016. aug. 18. 12:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok ezzel.

Nem a realizmus a megfelelő szó rá.

2016. aug. 18. 12:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Te nem inkább idealista vagy?
2016. aug. 18. 13:06
 3/4 A kérdező kommentje:
Lehet hogy idealista vagyok,nem mondom hogy nem. De szerintem eredeti ötleteim vannak és jóindulatú gondolatok ezek.
2016. aug. 18. 13:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Figyu, én is hasonlóan gondolkodom, mint te.

Én azt tudom mondani, hogy ne akard a világot teljes egészében megváltani, és ne egyszerre. Apró, kis lépésekben tegyél csodát.

Ne akard ráerőszakolni a nézetedet másokra, csak azért, mert mások realisták, az még nem jelenti azt, hogy rossz emberek. Tudom, tudom, te most nem ezt írtad, de ezt azért írom neked, mert sok olyan ember van, aki egyáltalán nem szimpatizál ezzel a gondolkodásmóddal (de ettől függetlenül jó emberek ugyan, csakhogy --->), és esetleg támadásoknak teszed ki magad, ha netalán-tán... másokra próbálod ráerőltetni a nézetedet.

Nem kell megváltoznod, egyáltalán nem rossz az, hogy így gondolkodsz. Nem azt mondom, hogy a saját, magad kis zugában kell élned örökké, csak azt mondom, hogy szépen, okosan, csöndesen kell így élned, úgy, hogy másoknak ne legyen útba mindez.

2016. aug. 18. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.