Baj ha nem szeretek realista lenni? 17/f
Tele vagyok ilyen "világmegváltó" tervekkel és nem tudom elfogadni a dolgokat úgy ahogy vannak. Faterom realista és ha hozzá akarok fordulni tanácsért mindig vita a vége.
Mert ugye ő elfogadja ha valami nem tetszik neki mert úgy érzi hogy ez a valóság és ezt el kell fogadni,míg én nem tudom elfogadni hogy ha valamit igazságtalannak érzek,jobbá akarom tenni a helyzetet nem pedig elfogadni. Csak én olyan dolgokon is változtatni akarnék a világban amibe nincs beleszólásom. Tehát röviden nem fogadom el a dolgokat olyannak,amilyenek valójában.
Én is így vagyok ezzel.
Nem a realizmus a megfelelő szó rá.
Figyu, én is hasonlóan gondolkodom, mint te.
Én azt tudom mondani, hogy ne akard a világot teljes egészében megváltani, és ne egyszerre. Apró, kis lépésekben tegyél csodát.
Ne akard ráerőszakolni a nézetedet másokra, csak azért, mert mások realisták, az még nem jelenti azt, hogy rossz emberek. Tudom, tudom, te most nem ezt írtad, de ezt azért írom neked, mert sok olyan ember van, aki egyáltalán nem szimpatizál ezzel a gondolkodásmóddal (de ettől függetlenül jó emberek ugyan, csakhogy --->), és esetleg támadásoknak teszed ki magad, ha netalán-tán... másokra próbálod ráerőltetni a nézetedet.
Nem kell megváltoznod, egyáltalán nem rossz az, hogy így gondolkodsz. Nem azt mondom, hogy a saját, magad kis zugában kell élned örökké, csak azt mondom, hogy szépen, okosan, csöndesen kell így élned, úgy, hogy másoknak ne legyen útba mindez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!