Aki volt már nagyon mély, depressziós gödörben, az hogyan mászott ki belőle?
Akár szerelmi okból, családi, vagy magány, vagy egyszerû megkesedetség. Hogyan sikerül ki mászni belõle? És mennyi idõ kellet?
Várom a válaszokat, történeteket esetleg:)
kb 2 hétig voltam, aztán a nosztalgiázás segített.
Visszamentem régi helyekre ahol éltem, osztálykirándulások helyszíneire stb. Pár nap alatt rendbejöttem, pedig már orvosra is gondoltam (na annak nem lett volna értelme)
Azonnali terápíának szerintem az is megteszi, ha előszeded a régi fényképeket, meg pár helyet bebarangolsz a streetview-on.
A múlt szépségeiből mindíg lehet erőt meríteni!
Mennyire gondolsz mély depresszióra? Sokan egy szerelmi csalódást vagy a rossz hangulatot is depressziónak állítják be. Sokféle módszer van a rossz hangulat ellen, de valódi mély depresszió esetén általában csak támogatással és/vagy orvosi segítséggel lehet túljutni.
Fontos dolog, hogy az illető akarjon gyógyulni és jobban lenni. Enélkül elég nehéz a dolog. Vannak bizonyos általánosan pozitív dolgok (ahogy #2-es írta, pl. a sport), amik a legtöbb ember közérzetén javítanak. Vannak, amik speciálisan az illetőnek javasoltak. (Mint pl. amit az #1-es írt.)
Én 7 évig voltam, szerelmi csalódással kezdődött, később borult a család ami rátett nem kicsit...
Én tudtam a kiváltó okot és a megoldást is...
Te tudod mi váltotta ki? és mitől lennél újra boldog?
23F
Három évig kőkemény szorongás. Eleinte egy felnagyított, bár valós probléma miatt, majd utána mindez hipochondriába torkollott (tehát valószínűleg a szorongás maga volt a lényeg, nem is az, hogy min teszem).
Nagyon nehezen jöttem ki belőle, egy rövidke flört segített, ami tényleg semmi nem volt, de rámutatott arra, hogy hogyan érdemes élni. Azután még többször visszaestem, de mondhatni, hogy nagyjából visszazökkentem a "normális kerékvágásba".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!