Ti otthon be szoktátok csukni a szobaajtókat?
A földszinten nálunk csak a fürdőnek van ajtaja. Konyha, nappali egybe van nyitva. Az előszobának csak egy boltíve van.
A fürdőt zárjuk, nem esztétikus, ha a kanapén vagy az étkezőasztalnál ülve rálátsz a WC-re.
Az emeleti hálószobákat zárjuk. Az mindenkinek a privát szférája így szoktuk meg.
Téves, akkor szoktam csak hokizni ha egyedül vagyok itthon :D
De nem így értettem a kérdést, hanem hogy ha valaki semmi különöset nem csinál, vagy nincs bent abban a szobában, akkor is becsukja az ajtót. Tehát ha felesleges.
A WC ajtó a szagok miatt nálunk is csukva van, a fürdőé meg behajlítva mert útban lenne.
Én csak azt tartottam furcsának hogy kimennek a szobából (tehát nincs is bent senki) és becsukják maguk után az ajtót
Nekem teljesen normális, hogy valaki csukja az ajtókat, nálunk sosem voltak tárva-nyitva, már a lakásban. A hétvégi s nyári vályogházban mindig nyitva volt az összes (csak az egyetlen rendes szobáé nem, mert bement volna minden állat). Szokás, praktikusság, ízlés kérdése...
Itthon minden nyitva van, még a fürdőszobaajtó is, ha épp nincs bent senki (olykor akkor is, ha igen), csak este csukjuk a privát szobák ajtaját, így is áthallatszanak a zenék. 3 ajtó van a házon belül, szerencsére. Én sem szeretnék folyton ajtót nyitogatni, csukogatni... De kinézhet rendezetlenül adott esetben, ha nyitva van az ajtó...
Bocs, kicsit rosszul fogalmaztam, tehát ezt arra értem, hogy ha nincs is senki a szobában, és akkor is becsukják, csak úgy.
De akkor értem, ezek szerint így szokták meg. Nekem fura :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!