Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti otthon be szoktátok csukni...

Ti otthon be szoktátok csukni a szobaajtókat?

Figyelt kérdés
Nálunk itthon mindig nyitva van az összes, csak alváshoz csukjuk be vagy ha valami zavaró/hangos tevékenységet folytatunk, de csomó ismerősömnél láttam, hogy kimegy egy szobából és becsukja az ajtót. Aztán bemegy a másikba, utána ott is becsukja. Ennek mi értelme van? :D Szerintem teljesen felesleges.

2016. aug. 10. 23:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
31%
Ezek szerint a szüleid mindig arra gyanakodtak, amikor becsuktál egy ajtót, hogy ez gyanús és valószínűleg maszturbálsz?:D
2016. aug. 10. 23:18
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

A földszinten nálunk csak a fürdőnek van ajtaja. Konyha, nappali egybe van nyitva. Az előszobának csak egy boltíve van.

A fürdőt zárjuk, nem esztétikus, ha a kanapén vagy az étkezőasztalnál ülve rálátsz a WC-re.

Az emeleti hálószobákat zárjuk. Az mindenkinek a privát szférája így szoktuk meg.

2016. aug. 10. 23:24
 3/18 A kérdező kommentje:

Téves, akkor szoktam csak hokizni ha egyedül vagyok itthon :D

De nem így értettem a kérdést, hanem hogy ha valaki semmi különöset nem csinál, vagy nincs bent abban a szobában, akkor is becsukja az ajtót. Tehát ha felesleges.

2016. aug. 10. 23:25
 4/18 A kérdező kommentje:

A WC ajtó a szagok miatt nálunk is csukva van, a fürdőé meg behajlítva mert útban lenne.

Én csak azt tartottam furcsának hogy kimennek a szobából (tehát nincs is bent senki) és becsukják maguk után az ajtót

2016. aug. 10. 23:28
 5/18 anonim válasza:
100%
Megszokás kérdése. Nálunk például kb. mindig minden ajtó nyitva van résnyire, mert a kutyák szeretnek éjszaka itt is-ott is aludni, és amúgy is messze vannak egymástól a szobák. De amikor panelban laktunk, reflexből csuktam az ajtókat, mert egyrészt sokszor útban voltak nyitva, másrészt minden be-/ki-/áthallatszott. :)
2016. aug. 10. 23:35
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem teljesen normális, hogy valaki csukja az ajtókat, nálunk sosem voltak tárva-nyitva, már a lakásban. A hétvégi s nyári vályogházban mindig nyitva volt az összes (csak az egyetlen rendes szobáé nem, mert bement volna minden állat). Szokás, praktikusság, ízlés kérdése...

Itthon minden nyitva van, még a fürdőszobaajtó is, ha épp nincs bent senki (olykor akkor is, ha igen), csak este csukjuk a privát szobák ajtaját, így is áthallatszanak a zenék. 3 ajtó van a házon belül, szerencsére. Én sem szeretnék folyton ajtót nyitogatni, csukogatni... De kinézhet rendezetlenül adott esetben, ha nyitva van az ajtó...

2016. aug. 10. 23:37
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindig becsukom. Kell a privát szféra. Szeretem ha egyedül lehetek és nem látnak.
2016. aug. 10. 23:42
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
MI így nyáron még éjszakára sem igen csukjuk be.
2016. aug. 10. 23:43
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nekem kell az intim szféra, és zavar, ha valaki nem csukja be a szobám ajtaját, miután kiment.
2016. aug. 11. 00:05
 10/18 A kérdező kommentje:

Bocs, kicsit rosszul fogalmaztam, tehát ezt arra értem, hogy ha nincs is senki a szobában, és akkor is becsukják, csak úgy.

De akkor értem, ezek szerint így szokták meg. Nekem fura :D

2016. aug. 11. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!