Az emberek IQ-ját vagy EQ-ját kellene növelni ahhoz hogy normális világban éljünk?
"Az intelligencia fejlesztését ismerem.
Hogy lehet fejleszteni az EQ-t?"
Úgy,hogy nem magaddal foglalkozol mindig hanem megpróbálod a másik szemén át látni a világot.
A normális világ-elképzelés nagyon személyre szabott és viszonylagos. Miután nem ismerlek, kedves kérdező, kíváncsi lettem volna, te személy szerint mit értesz ez alatt, milyen lenne a te "normális világod". Ugyanis így tudtam volna igazán válaszolni a feltett kérdésedre.
Miért kellett ezért lepontozni a hozzászólásomat és figyelmen kívül hagyni a kérdésemet?
Érdekes. Minap pont azt tanították nekem, hogy ne mással foglalkozzak, hanem saját magammal, most azt mondjátok, hogy más szemével lássak.
Ha más szemével látom a dolgokat és 8 kerben lakom, akkor sokat fog fejlődni az EQ-m? Ha a buszon 40 emberből 30 köpköd, akkor az ő fejükben mi játszódik le? Hogyan gondolgkozzak az ő fejükkel? Nem ismerem őket, sem a gondolataikat. Ha beszélni akarok velük, akkor vagy félre löknek, vagy jobb esetben szülőznek.
Ezzel hogy tudnám fejleszteni az EQ-t?
- nem túl szerencsés megfogalmazást adott a kérdező.
A figyelmet, az empátiát kellene növelni, a morális intuícióval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!