Az emberek csak az anyagiak miatt tanulnak, végeznek magas beosztású munkát?
Azt a következtetést vonom le a látottak alapján hogy, általánosságban az iskolai végzettség párosul egy fajta kivagyisággal.
Egy multinál dolgozom és ugyebár a gyakornok munkaidő alatt is komoly benyomást akar kelteni, Iphone6, cifra koktél ruha, ékszer...
Férfiban pedig az egyik ágazat ügyvezetője, hétköznaponként laza ingben, betűrve a farmerba hogy a Hermes öv látszon, drágának tűnő napszemüveg a félhosszú hajra téve. kint a parkolóban pedig egy cirka 16 milliós V8-as Bmw várja hogy hazavigye a munkahelyről.
Az az érzésem hogy csak ezért vesznek olyan dolgokat amiket ki sem használnak, és nyilván van rá fölös pénzük, mert ha nem lenne, hirtelen elég lenne az egyszerű szerényebb termék is.
Mi az, hogy ki sem használják? Az IPhone-nal telefonál, a koktélt megissza, a ruha, ékszer tetszik neki, hordja, az autóval jár, a napszemüvegnek hála pedig nem folyik ki a szeme.
Ha megtehetném, én is jobb cuccokat vennék a mostaninál. Azért, mert valakin látszik, hogy tehetős, nem kell egyenesen elítélni. Belőled csak az irigység beszél, azért bántja a szemed a gazdagság. Dolgozz, tanulj és lesz neked is.
Nyilván azért vesznek drága dolgokat, mert van rá pénzük. Te nem ezt tennéd?
Egyébként meg sok ágazatban az öltözet és a drága ruha abszolút státuszszimbólum, sőt elvárás is. Én pl lehet nem vennék komolyan egy olyan ügyvezetőt, aki kopott kínai farmerben meg fehér edzőcipőben jön velem tárgyalni.
Az pedig, hogy hordja a drága ruhát, használja a drága autót, az iiphonet meg a szemébe süt a nap, és ez ellen vég a fendi napszemüveg, ez nekem eléggé úgy tűnik, hogy kihasználja.
A nagyanyánk szekrényében féltve őrzött, speciális alkalmakra tartogatott, de igazából soha fel nem avatott kínai porcelánkészlet, na az fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!