Szerintetek milyen vagyok? Oszinten leirom a tulajdonsagaimat.
Megmondom, milyen vagy:
Okos, szorgalmas, tehetseges, jofej, baratsagos, segitokesz, preciz, hirtelengaragu, verekedos, lobbanekony, sertodekeny, vidam, vad, kedves, jofej
- persze nem tapasztalatból mondom. Csak úgy hallottam én is.
Jófej vagy - a négyzeten. És akkor szabad egy kicsit dolgozni a hibáidon - ez ugyanis a jófejség legfőbb ismérve. Leginkább a hirtelenharagú az, amin kiindulva a többi rossz is enyhülne (a vad, lobbanékony, sértődékeny vonások) Talán a klasszikus módszer: ha hirtelen haragos leszel, mielőtt bármit szólsz, teszel számolj el tízig magadban. Utána jobb lesz a reakciód, nyugalomban lehet értelmesen gondolkodni, a harag rossz tanácsadó.
Az önimseret nagyon fontos. A "ki vagyok én" kérdés, amely úgy 13 év körül felmerül, és amely végig kíséri az életünket nagyon fontos. Weöres Sándor, A teljesség felé írása segítő lehet, olvasd el:
Ki vagy te? a határtalan, mely fogantatásodkor a határok közt megjelent.
Maradj mindig barátságos és segítőkész, az nagyon jó.
Utolsonak koszonom a kommentjet:))
Haat az a baj hogy nem tudok veszitenk igy 10 mpt se birok varni ugy felduhodok:/
majd megtanulod - fokozatosan! néhány keserű példán majd megérted, pont a hirtelenség miatt veszítesz igazán.
Ha sietek, lemaradok -írja a költő.
"sírva sírok, sírva sírok,
ha sietek lemaradok,
csodafiu-szarvas
hiába vagyok,
hiába vagyok."
-----------------------
"Edel sei der Mensch,
hilfreich und gut! "
Johann Wolfgang von Goethe
Nemes legyen az ember, segítőkész és jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!