Hogy győzzem le ezt a paranoiám?
Túlságosan félek a megalázástól,megszégyenítéstől. Olyannyira tartok tőle,hogy pl nem merek ételárustól ételt vásárolni,mert félek,hogy valamit elrontok/rosszul mondok és kinevetnek. Ilyen van minden emberrel szemben is... Ha pedig véletlen mégis rosszul mondok valamit,vagy velem viccelődnek akkor az nagyon rosszul esik... Még a párommal sem tudom rendesen "azt" élvezni mert olyankor is túl szégyenlős vagyok és megalázásnak érzek 1-2 helyzetet,holott tudom,hogy nem az.... Mit tegyek? Már az emberekkel sem tudok rendesen ellenni. Pl nyílvánosan táncolni se merek. Van ötletetek? :(
17/l
Szerintem ez nem paranoia, hanem szociális fóbia, nézz utána, nagyon sok cikk van róla. Oka általában a gyermekkori, fel nem dolgozott konfliktusokban keresendő.
Keress fel egy szakembert, mert antidepresszánssal, szorongáscsökkentővel és magatartásterápiával gyógyítható - jobb minél hamarabb, mert depresszió is kialakulhat belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!