Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy győzzem le ezt a paranoiám?

Hogy győzzem le ezt a paranoiám?

Figyelt kérdés

Túlságosan félek a megalázástól,megszégyenítéstől. Olyannyira tartok tőle,hogy pl nem merek ételárustól ételt vásárolni,mert félek,hogy valamit elrontok/rosszul mondok és kinevetnek. Ilyen van minden emberrel szemben is... Ha pedig véletlen mégis rosszul mondok valamit,vagy velem viccelődnek akkor az nagyon rosszul esik... Még a párommal sem tudom rendesen "azt" élvezni mert olyankor is túl szégyenlős vagyok és megalázásnak érzek 1-2 helyzetet,holott tudom,hogy nem az.... Mit tegyek? Már az emberekkel sem tudok rendesen ellenni. Pl nyílvánosan táncolni se merek. Van ötletetek? :(

17/l

2016. júl. 28. 13:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Kicsit talán legyél kevésbé beképzelt... a világ nem azért van, hogy körülötted forogjon, ha csinálsz valami hibát, az senkit nem érdekel, nem vagy te nagy sztár... ne vedd ennyire komolyan saját magadat, mert az ilyen sótlan, görcsös, rátarti lányokat kevesen szeretik.
2016. júl. 28. 14:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem paranoia, hanem szociális fóbia, nézz utána, nagyon sok cikk van róla. Oka általában a gyermekkori, fel nem dolgozott konfliktusokban keresendő.

Keress fel egy szakembert, mert antidepresszánssal, szorongáscsökkentővel és magatartásterápiával gyógyítható - jobb minél hamarabb, mert depresszió is kialakulhat belőle.

2016. júl. 28. 14:44
 3/3 anonim válasza:
Szerintem ne gondolj a megalázásra, mert én is ilyen voltam, aztán egy nap valami hülyeséget csináltam, már elkezdtem bőgni, de nem megaláztak, hanem viccnek vették az emberek és azóta tök jól vagyok
2016. aug. 11. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!