Hogy lehet valaki ennyire nemtörődöm és lusta? (többi lent)
Először is köszönöm mindenkinek aki elolvassa és válaszol is erre a számomra fontos kérdésre.
Az a helyzet, hogy van három lányom.Jó velük a kapcsolatom, a legnagyobb 20, a középső 15 a legkisebb pedig 14 éves.
A gondok a középső lányommal vannak, ugyanis annyira lusta, és elhanyagolja magát, hogy azt rossz nézni.Nem higéniailag értem, hanem főleg az étkezést.
Egy nagyon gyakori helyzet, főleg most a nyári szünetben, hazamegyek a munkából este 6-kor, és látom hogy olvas, vagy gépezik, szépen elfoglalja magát.Mikor megkérdezem a testvéreit meg őt, hogy mit ettek, mit ittak, a másik két lányom mondja, hogy ezt meg azt csináltak maguknak, a középső lányom pedig mondja, hogy még semmit.
Egész nap otthon van, de nem iszik és eszik semmit.
Mikor megkérdezem tőle, hogy miért nem,talán nem éhes, azt mondja, de, ő éhes, csak egyszerűen nem volt ideje, vagy nem volt kedve kimenni.
Nem is értem, mert okos lány, a tanulmányit sosem hanyagolja el, de mikor megkérdezem, hogy milyen jegyeket kapott, mindig azt mondja, hogy őt nem érdekli, mert nem fog számokért tanulni, hanem azt tanulja meg, ami őt érdekel.És szín 5-ös is, de olyan nemtörődöm.Félek, hogy ebből még bajai lesznek felnőttkorában...
A testvérei egyáltalán nem ilyenek.És persze most nem magam alól akarom kihúzni a felelősséget, de tanácstalan vagyok.
Kérem akinek van hasonló tapasztalata, vagy tud valami megoldást, vagy egyszerűen a valószínűsíthető okát, kérem írja le.Előre is köszönöm!
"Nem is értem, mert okos lány, a tanulmányit sosem hanyagolja el, de mikor megkérdezem, hogy milyen jegyeket kapott, mindig azt mondja, hogy őt nem érdekli, mert nem fog számokért tanulni, hanem azt tanulja meg, ami őt érdekel.És szín 5-ös is, de olyan nemtörődöm"
Én ennek a hozzáállásnak kifejezetten örülnék.
A nem evésről: kamasz. Nálam is volt, sőt még most 23 évesen is van olyan, hogy ha hétvége van és nincs semmi dolgom, ráérek az ágyban délig lustálkodni, akkor simán nem eszek semmit én se délután 3-4-ig.
De ha nem szimplán erről van szó, akkor tényleg lehetséges az, hogy szerelmi bánata van, vagy hiányoznak a barátai stb. Vannak barátai? Szokott velük beszélgetni akár neten, akár élőben?
"Az emberek általában a megszokott étkezési ritmusukat tartják"
Kivéve ha fiatalok. Amíg nyáron otthon voltam diákként, például sosem reggeliztem, viszont amikor év közben iskolába jártam, akkor igen. Ha nem csinálok semmi fizikailag vagy szellemileg megterhelőt, akkor nem leszek éhes délelőtt.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, vannak barátai, szokott is velük találkozni,mondjuk inkább suli időben, de nem hiszem hogy magányos lenne, hiszen általában jókedve van, és neten írogatnak.
Én is attól féltem, hogy fogyókúrázik, mert elég vékony, de
azt mondta hogy nem, mert őt nem érdeklik az ilyesmik.
De akkor már tényleg nem értem, hogy miért van el ennyire a saját világában.
Szerelmi bánat...hát nem tudom, ahogy észrevettem, nem nagyon érdeklik a fiúk.Tudom, hogy ezt a lányok nem az anyjukkal szokták elsősorban megbeszélni, de azért elég őszinte a kapcsolatunk.
Volt 1-2 fiú, akik odajöttek hozzá az utcán, hogy milyen szép, meg nem akar-e velük bulizni, visszautasította, aminek örültem is, de az osztályában is van egy aranyos fiú, aki megkérdezte, hogy nem akar-e vele járni, őt is visszautasította.Meg sosem beszél témákról.Ha a testvérei fiúkról beszélnek sóhajt, és kimegy a szobából.
Lehet, hogy most van ebben a korszakában?
Csak félek, hogy kimaradnak ezek az életéből.
Azért azt jó hallani, hogy másokkal is van ilyen...
Lehet hogy egy kicsit túlreagálom.
fölöslegesen aggódsz
én sem eszek rendszeresen, és akkor is keveset(mások szerint), szörnyen finnyás vagyok, és szinte csak unalomból eszek, ha elfoglalom magamat kb egész nap eszembe sem jut, hogy egyek, 15 éves koromban ez még rosszabb volt
most 27 vagyok azt nincs ebből kifolyólag semmi bajom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!