Számotokra ez mennyire zavaró?
Egy 16 éves fiú vagyok és fél éve lettwm vega. Az okokat most nem sorolom fel, mert egyrészt hosszú lenne, másrészt nem akarom húzni ezzel az időt. A lényeg, hogy tartom magam hozzá.
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert sok olyan emberrel találkoztam, aki zavarónak találja ezt és lenéznek miatta. Soha senkire nem próbáltam ráerőltetni egyébként.
Nekem semennyire nem zavaró. Egyszer egy vegánnal ismerkedtem, semmi bajom nem volt vele, sőt.
Én is voltam vegetáriánus, a nővérem 12 évig, anyám is sokáig. Előfordult, hogy hülyének néztek emiatt, de leszartam. Azóta egyébként már máshogyan gondolom ezt a dolgot: nem eszem valami sok húst, és inkább csak télen. Amikor a gyümölcsök, zöldséget időszaka van, tehát ilyenkor, nyáron, kevés húst és sok növényi ételt fogyasztok. De télen, az évszak mivoltából, több húst is eszem. Közben igyekszem valamiféle harmóniát megtartani.
Ha nem "reklámozod", nem akarsz "téríteni", akkor érteles embereknek nem zavaró.
Persze mindig lesznek olyanok, akik ebbe belekötnek, ezekkel meg érdemes foglalkozni, ha nem állsz le velük vitatkozni, hanem elintézed annyival, hogy ez neked így negfelel, akkor idövel megszokják.
Egyáltalán nem zavaró.
Persze nem mindegy, hogy mit ért vega alatt. Van olyan ismerősöm, aki vega, de nagyon egészségtelenül táplálkozik, mindig kenyeret, péksütit, tésztát eszik. Eléggé túlsúlyos is. Egy másik ismerősöm, nem igazán tudja, hogy mit egyen a hús helyett, mivel pótolja, de nem is foglalkozik vele, csak úgy elhagyta a húst, de nem is tudja, hogy visz-e elegendő fehérjét és egyéb tápanyagot a szervezetébe.
Természetesen ettől még jóban vagyok velük és nem zavaró ez a barátságunkban, csak én ezt butaságnak és veszélyesnek is tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!