Miért ülnek be a huszonévesek a játszótéren a hintába?
Mi az az "ms pi", és milyen egy "cocanacis pasi"?
Nosztalgiából ülnek be, vagy mert poénnak tartják. Azért egy hintának más hangulata van mint egy padnak.
Nincs vele semmi gond addig, amíg nem rongálnak, nem szemetelnek.
Én is sokszor látom, de inkább késő délután, kora este, amikor kisgyerek már nincs ott.
Nem hiszem, hogy ha normális hangnemben szólnál nekik, ne adnák át egy kisgyereknek.
Mert hintázni a nagyok is szeretnek. Én mondjuk jobban szerettem azokat a régi hintákat, amik az én gyerekkoromban voltak, jó kis fém láncos fa üléses, erősek voltak, a felnőtteket is simán elbírták. Az újakba már nem ülnék bele, pedig még most 30asan is jólesne párat lendülni.
A szüleim lakótelepén felújították a régi játszóteret, nem nagyon örültünk neki mi nagyobbak, mert csak kicsiknek való játékokat építettek be, és a nagyobbaknak meg a felnőtteknek maradt a focipálya. A régi játszótéren pedig volt ping-pong asztal is, amit beszüntettek, pedig sokan jártak le oda ütögetni, vagy csak kiülni, és ott nem zavarta senki a kicsiket, mert a kicsikkel nem arra a részre mentek a szülők. Jó lett volna, ha hagynak nagyobbaknak meg felnőtteknek is pár játékot, mert így azok, akiknek megszűnt a lehetőség a játszótéren, eltűntek a térről egyáltalán, sokan a lakásba, plázákba, ami nem túl jó váltás.
20 éves létemre még mindig imádok hintázni,nem érdekel ha ez gáz. :)
Néha jó érzés,de így itthon.
Ilyenért nem mennék le a játszótérre,maximum mikor senki nincs ott és a barátnőmmel le megyek.
De ha egy csapat kisgyerek jástzik/játszana,akkor nem venném el tőlük.
Amúgy ez nálunk is divat/divat volt,de néha zavaró úgy látni őket ott,hogy szotyiznak éppen,vagy cigarettáznak,ahol kicsik szoktak játszani.
Nem csak a gyerekek szerethetnek hintázni. Én is beleülök valahányszor tehetem, pedig 25 éves vagyok. Gyerekkoromban nem volt hintám és a faluban sem volt játszótér, így gondolom az akkori elmaradt vágyaimat elégítem ki.
Ha gyerekek vannak ott, akkor értelemszerűen nem ülök bele, sőt, a játszótérre magára sem megyek be, mert irritál a gyerekek üvöltése meg az, ha odajön valamelyik és bámul. De ha üres, akkor miért ne?
A szemételdobáláshoz nem tudok hozzászólni, nem szokásom. Egyébként nem biztos, hogy a hintázó tinik dobálják el a szemetet meg a szotyit, ugyanúgy megteheti néhány kevésbé igényes anyuka is (vagy gyerek).
Amúgy meg ha zavar, oda lehet menni és a természet adta kicsi szánkkal lehet szólni, hogy srácok, a Sanyika szeretne hintázni, megtennétek, hogy átadjátok? - szerintem senki nem ugrana a torkuknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!