Mit tudnék ez ellen tenni?
Emeletes családi házban lakunk. Este félek lemenni pl.vizet inni, azaz hát lemenni még merek, aztán a lépcső után rémekre gondolok akaratlanul is és a villanyt nem lehet felkapcsolni mert mindenki alszik amikor én le szoktam menni valamiért. Ez ilyen esti megszokott mozzanat hogy késő este lemegyek valamiért. Aztán iszok és megyek vissza. A lépcső előtt már nagyon ideges vagyok, a lépcsőn pedig már futok, annyira félek.
Más is van így ezzel? Mit tudok ellene csinálni?
Amikor még a szobádban vagy, akkor képzeld el, hogy ott állsz a lépcsőnél. Aztán azt, hogy lassan, higgadtan elindulsz lefelé.
Aztán indulj el. Ha ideges vagy, állj meg azonnal, és végezd el a kövi gyakorlatot:
Belélegez, háromig lassan (LASSAN) elszámol, kifúj, hangosan (a többiek miatt esetleg suttogva) kimond, hogy "egyre nyugodtabb vagyok".
Belélegez, négyig lassan elszámol, kifúj, hangosan/suttogva kimond, hogy "egyre nyugodtabb vagyok".
Belélegez, ötig lassan elszámol, kifúj, hangosan/suttogva kimond, hogy "egyre nyugodtabb vagyok".
Utána monitorozd magad, ha még mindig szorongsz, csináld meg újra, egészen addig, míg meg nem tudsz nyugodni. :)
Hajrá. :)
Ha mindenki alszik,akkor kapcsold fel nyugodtan a villanyt, hiszen nem fogják észrevenni, mert alszanak.
Vagy szerezz be éjjeli fényeket, amik sötétben bekapcsolnak, és halványan bevilágítják a folyosót.
De a legegyszerűbb, amit már írtak is, hogy vigyél fel magadnak egy üveg vizet korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!