Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért jó homofóbnak, rasszistá...

Miért jó homofóbnak, rasszistának, gyűlölködô embernek lenni?

Figyelt kérdés

Sajnos azt veszem észre, hogy az emberek jelentôs része ilyen. A miértre nem tudok rájönni, ugyanis szerintem egyáltalán nem kifizetôdô ez a fajta mentalitás. És most nem az egészséges elôitéletrôl beszélek, ami majdnek mindenkinen megvan, például ha a környezetedben van valaki, akinek a kisugárzása tahó, ezért kerülöd/nem kedveled/nem szimpatikus. Én arra gondolok, amikor hallom/látom az (fôleg magukat jobboldali beállítottságúnak valló***) emberek fröcsögését, - akár az interneten - hogy "mocskos bùzik, fäszszopó cigányok" ésatöbbi... Továbbá azt figyeltem meg, hogy ezek az emberek meglepôen sok idôt, és sok energiát fektetnek abba, hogy a normális embereket fertôzve hangoztassák/terjesszék az álláspontjukat. Bevallom, engem nem nagyon izgatott ez a téma, akit szimpatikusnak találok, azzal jófej vagyok, nem érdekel ha cigány, vagy zsidó, vagy román, vagy meleg, de ma már annyira ez a gyûlölködés folyik a csapból is, hogy kezd a tököm kilenni az egésszel, és feszültté tesz engem is, hogy ez megy a környezetemben. Az ilyen emberek nem veszik észre, hogy a legtöbbet maguknak ártanak ezzel a viselkedéssel? Hogy az égvilágon semmit nem érnek el azon kívül, hogy magukat mérgezik, fojtogatják azzal, hogy állandóan csak gyûlöletet szítanak saját magukban? Én ha nem szeretek valamit, akkor igyekszem nem törôdni valamit, nem pedig direkt a saját agyamat mérgezem azzal, hogy utáljam és ezt tudatosítsam is magamban. Ha valaki paraszt, akkor édesmindegy, hogy meleg, vagy cigány, csak egy paraszt lesz, és azért ellenszenves mert paraszt, nem azért mert más a bôrszíne vagy az orientációja. Érdekes én nem gyûlölöm se a homoszexuálisokat, se a zsidókat, se a cigányokat, mégse haltam még bele. Én csak az agyatlan tahókat utálom.

Szeretnélek titeket emlékeztetni, hogy ezt sem gyûlölködésnek szánom, csak érdekel a ti álláspontotok.

Ja és mégvalami, azoknak akik kötekednének: heteroszexuális, fehérbôrû, világoshajú ember vagyok, tehát mégcsak nem is a "jogaiért harcoskodó b..zi libsi román cigány fattyúg..ci" próbálja osztani az észt.

***szerintem javarészt azok bújnak politikai ideológiák mögé, illetve vallják magukat szélsôjobbosnak vagy szélsôbalosnak, akiknek 0 önálló gondolatuk van, és kell nekik egy mesterségesen generált, ellentmondásos, lezülött értékrend, mert képtelenek maguknak egy normálisat "alkotni"

2016. júl. 21. 22:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nos, én rasszistának vallom magam. Mit jelent ez számomra? Vannak bizonyos rasszok, amikről úgy gondolkodom, hogy x%-uk nem érdemli meg az ember jelzőt, romboló természetűek, kulturálatlanok. De van 100-x%, aki valóban normális, csak a többi x% miatt már ráhúztam egy általánosítást, (az általánosítás a közhiedelemmel ellentétben jó dolog) de ez nem jelenti azt, hogy nem hiszek a kivételekben.

Mivel te nem vagy rasszista, így gondolkodsz:

"Látom, hogy te a ____ rasszhoz tartozol, ahhoz, hogy elítéljelek, bizonyítanod kell, hogy az x%-hoz tartozol."

Én:

"Látom, hogy te a ____ rasszhoz tartozol, ahhoz, hogy elfogadjalak, bizonyítanod kell, hogy a 100-x%-hoz tartozol."

Olykor az káros, hogy ha az ember nem rasszista, valamikor az, ha rasszista, ezt aláírom. De én óvatos vagyok, úgyhogy a bizalmatlanságot választom, minthogy egyszer meglepődjek, hogy kígyót melengetek a keblemet.

2016. júl. 22. 12:06
 12/17 A kérdező kommentje:
Utolsó, szerintem ez az egészséges elôvigyázatosság kategóriába tartozik. Én most konkrétan azokra gondoltam, akik állandóan gyûlölködnek ok nélkül. Persze, az nem elítélendô, ha elôítéletesebb vagy a cigányokkal, azzal a kikötéssel, hogy aki normális közülük azzal te is normális vagy.
2016. júl. 22. 13:37
 13/17 anonim ***** válasza:

Homofób nem vagyok, de rasszista egy kicsit.

El is árulom azért mert fehér ember eddig még nem vert meg és nem lopott tőlem eddig csak cigány. Ha megyek az utcán és jön velem szembe már készülök arra hogy addig mondja a magáét míg oda nem jutunk hogy "Pakoljá ki!". Kellemes meglepetés mikor valami oknál fogva még egy "Hallod tezsvírem ne legyé gachi agyjá pénzt" se hallok. Csak a baj van velük.

A rasszizmusba pedig sokan azt is beleveszik mikor valaki sztereotípiákra épülő vicceket mond vagy csak nevet rajtuk. Ez szerintem távol áll a rasszizmustól.

A melegekkel meg semmi problémám. Sokan mondják hogy addig nincs velük baj míg nem nyomják a pofádba magukat. Szerintem is, de nekem még egy meleg se mondta a magáét.

2016. júl. 22. 18:46
 14/17 anonim ***** válasza:
Kérdező,ne törődj a 9. válaszolóval,csőlátású fasiszta.
2016. aug. 7. 20:52
 15/17 anonim ***** válasza:
#9 Nem vagy valami nyitott:(
2016. aug. 12. 18:05
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
A rasszisták szellemi fogyatékosok!
2016. aug. 12. 20:22
 17/17 Dudley válasza:
csak
2018. jan. 6. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!