A manipulációt hogyan lehetne kiölni az emberi kapcsolatokból?
Ha észreveszem valakin ezt, hogy "manipulál" valamilyen negatív módon egy rossz helyzetben, akkor kizárom az életemből.
Szerintem teljesen kérdéses, hogy te mit nevezel manipulációnak. Gondolom onnan lehet teljesen, témába-vágóan erről beszélni, amikor valami a "manipulálásával" a te AKARATODAT akarja meggátolni.
Egyszer az egyik ismerősöm filozofálgatott arról, hogyha felteszek neki egy egyszerű kérdést, pl. "megiszunk-e egy sört?", akkor az manipulálás:)) Nem értettem ezt a gondolatvezetést, de nem is kell ilyen hajszál hasogatóan ebben belemenni. Ha valaki olyan formán manipulál, hogy a beleszól abba, hogy milyen párkapcsolatban legyek, vagy milyen a munkahelyem, mi a hobbim, stb. az már probléma. Viszont ilyen kapcsolatom nem igazán van, ha volt is, már megszabadultam tőlük.
Téged konkrétan mivel és hogy manipuláltak?
Pl. nem minősíthető manipulációnak az, amikor valaki eleve nincs a saját tudatánál, nem tudja, hogy mit akar, nem is tudja azt kifejezni.
Mert ugyebár azt nem várhatom, hogy mások találják ki helyezettem, hogy mit akarok, de ha valaki valamiről beszámol, én meg nem tudom kifejezni a saját álláspontomat, azért nem a "manipuláló személy" a felelős.
Itt nem csak manipuláló emberekről lehet beszélni, hanem manipulálhatókról. Gondolj arra, hogy van akit bármi manipulál, olyan emberek, akik bármitől elbizonytalanodnak, akár az időjárástól is, bármitől. És nem kell ehhez egy másik ember.
A kérdésedre válaszolva, kezd azzal, hogy sajátmagadból ölöd ki, a magadban felismerted, hogy te manipulálsz másokat:)) Vagy ismerd fel, hogy ha ezt teszed, akkor milyen céllal is teszed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!