Volt mar olyan ember akin bosszút álltál es komolyabban ártottál neki?
Soha nem szoktam bosszút tervezni két okból: egyik, hogy sajnálom rá az energiát, mert nekem azzal nem lesz jobb, ha a másiknak rosszabb (max ideig óráig érzek egy kis igazságérzetet), másik, hogy azt se akarom, hogy utána ellenem tervezzenek bosszút.
A lehetőséget tehát sose keresem, de ha az élet úgy hozza, hogy beinthetek annak, aki ártott nekem, azt nem mulasztom el megtenni.
Egyik exem például elég csúnyán becsapott, hazudott nekem ártó szándékkal, utána viszont minden áron újra akarta velem kezdeni, amivel már eléggé le is alacsonyodott, én pedig ezt ki is használtam, mikor úgy jött ki a dolog. Utána viszont megbántam.
Egy barátom egy veszekedést követő (ál)békülés után csúnyán hátbatámadott egy iskolai program során, pedig az elmúlt 1 évben nagyon segítettem neki iskolai dolgokban teljesen ingyen. Ezután nyilván kiosztottam elég rendesen, de itt lezártnak tekintettem az ügyet. A sors viszont nem így gondolta, és a DÖK felkért mindkettőnket, hogy beszéljünk a városi tv élő műsorában a sportversenyekről. Miután megtudtam, hogy ezzel a senkiházival kellene közösen szerepelnem, félve az élő adásban a támadástól, bementem az igazgatóiba és közöltem, hogy nem akarok ezzel szerepelni. Ebből aztán elég kellemetlen ügy lett az ő számára, mikor behívatta az igazgató, aki engem az eredményeim miatt eléggé kedvelt. Meg adódtak más hasonló lehetőségek (amik összessége miatt ő már valószínűleg bosszúként kezeli a dolgot), de azokat nem írom le, mert nagyon felismerhető lennék. 18/F
Igen, volt.
Viszont ő ártott másoknak, majdnem romba döntött egy céget, amit az ő eltávolítása után csak kemény munkával sikerült megmenteni, az ott dolgozók megélhetésével együtt. A kínos az egészben, hogy mivel ő elveszítette az állását, az enyém meg megy folyamatosan fejlődő cégben megmaradt, ezért anyagilag jól jártam a dologgal.
Sokáig lelkiismeret-furdalásom volt miatta, pedig utólag is helyes döntésnek tűnik.
Általában akkor teszek valamit az engem ért igazságtalanság ellen, ha nem tudok megnyugodni. Többnyire simán továbblépek és nem törődök vele, de néha álmatlan éjszakáim vannak, és pampogok magamban, hogy milyen csúnyán bántak velem - ami elég nagy butaság tőlem, lássuk be... De általában akkor is inkább odamegyek az illetőhöz, és megpróbálom normálisan megbeszélni.
Szereted a Monte Cristo grófját? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!