Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Örülnék, ha meghalna. Gonosz...

Örülnék, ha meghalna. Gonosz vagyok?

Figyelt kérdés

Van egy haverom, aki öngyilkos akar lenni - skizofrén és depressziós - talán lehet rajta segíteni. A szülei elhanyagolják teljesen, mi a barátai nagyon szét vagyunk szórva. De amikor hallottam a tervéről az első érzés amit éreztem az öröm/megkönnyebbülés és a remény - hátha megteszi - érzése volt. Amikor megtudtam, hogy kés is van a gyereknél, akkor még jobban örültem. Nagyon emésztem magam ez miatt.

Amúgy a halálról torz képem van, mert 5 éves korom óta több mint 10 közeli szerettem halt meg. Mindig azt hallottam kiskoromban, hogy örüljünk, hogy nem szenved tovább. Ennek lehet köze hozzá? Menjek szerintetek szakemberhez ezzel?

2016. júl. 15. 09:06
 1/9 A kérdező kommentje:
ui.: nem kárörömről van szó.
2016. júl. 15. 09:07
 2/9 anonim ***** válasza:
80%

Valószínűleg le lesz pontozva a válaszom, nem tudom a saját példám mennyire segíthet.

Szóval édesanyám kb 10 éves koromtól azzal rémísztgetett, hogy öngyilkos lesz, mir mondjuk rosszabbul mentek a dolgok bármilyen téren. Gyakorlatilag kisgyerekként rettegtem, hogy mikor veszítem el az anyámat is. Tartott ez olyan 17-18 éves koromig, amikor megelégeltem, hogy ezen eszem a kfeét állandóan és egyszer ma sem értem miért kicsúszott a számon, hogy a garázsba vittem be a vontatókötelet, ha gondolod és otthagytam. Na azóta sosem mondja és időközben rájöttem, hogy ez részéről volt érzelmi zsarolás, feltűnési kényszer is egyben.

Ma már úgy gondolom, hogy aki menni akar, arra rá kell adni a kabátot, mindenkinek egy élete van, rendelkezzen vele. Egyébként nem érzem ettől magam sem gonosznak, sem kegyetlennek.

2016. júl. 15. 09:26
 3/9 A kérdező kommentje:
Személy szerint megtudlak érteni, de nagyon nem értek egyet. Köszönöm az őszinte választ! Remélem nem haragszol meg, de csak kék kezet kaptál.
2016. júl. 15. 09:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor tényleg csak érzelmi zsarolásról van szó, de nem hinném, hogy a barátod ezt csinálná. Szerintem érdemes lenne emiatt felkeresned egy pszichológust, mert tényleg furcsa, hogy ennek örülsz. Mindenesetre nem mondom azt, hogy beteges vagy, mert tényleg lehet köze ennek ahhoz, hogy ennyi szeretted meghalt. Fel kéne dolgoznod a halálukat, utána talán máshogy állnál a barátod állapotához. Aki egyszer öngyilkos akart lenni az nem feltétlenül akar az lenni később, nekem is voltak mélyebb pillanataim, most teljesen jól vagyok. A barátdon is lehet, tudnak majd segíteni. Törődnünk kell egymással. Persze vannak, akiken tényleg nem lehet segíteni, de akkor is illik megpróbálni. Az meg pozitív, hogy érzed, nem jó az, ha így állsz hozzá. Hogy mi az oka biztosra csak te tudhatod, majd rájössz. :)
2016. júl. 15. 09:46
 5/9 anonim ***** válasza:
43%
Röviden: nem, nem kell hogy minden lúzerrel együttérezz.
2016. júl. 15. 10:01
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem viccel. Nagyon komoly téveszméi vannak.

S köszönöm!

2016. júl. 15. 10:02
 7/9 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem nem vagy gonosz emiatt.

Hasonlóan az első válaszolóhoz, az én anyám is folyton ezzel fenyegetőzött gyerekkorom óta, rettegtem, hogy megteszi, de aztán rájöttem, hogy csak zsarol vele. Azóta a fenyegetőzésre nem érzek semmit már.

A másik saját tapasztalatom, hogy saját nagyszüleim halálhíre után is örömöt éreztem egy pillanatra. Mai napig nem tudom megmagyarázni miért, hiszen szerettem nagyon. A temetésén is nagyon sírtam, annyira megviselt, hogy fogytam 10 kg-t utána. Szóval nem igazán értem a dolgot.

Lehetséges hogy nálad is hasonló dolog játszódott le, mint nálam, de nem tudom mi lehet ez.

2016. júl. 15. 10:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem a pusztítás kegyelme szerintem rendes dolog. :) Csak azért örültél, mert magadnak se kívánnál mást hasonló helyzetben.
2016. júl. 15. 21:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Én írtam privit, mert voltam velem is hasonló szitu még régebben, kb ugyanez, na meg nekem is lenne kérdésem ezzel kapcsolatban. Kicsit zavaros lett mert siettem, ezért bocsi.
2016. júl. 15. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!