Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti mennyire gondoljátok...

Ti mennyire gondoljátok rossznak azt, ha valaki introvertált?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. Nagyon szeretek egyedül lenni, sokszor van olyan, hogy ha huzamosabb ideig nem lehetek egyedül, nagyon elkezdek vágyni rá.

Sokszor viszont nagyon igénylem a társaságot, ilyenkor rengeteget beszélek, elmegyek ide-oda (koncertekre főleg).

Általában a csendesebb emberek közé tartozom, idegenek társaságában ideges vagyok, ezért folyton mosolygok, és kevesebbet beszélek. Ha valakihez hozzászoktam, és megbízom az illetőben, bármiről tudok vele beszélni, és igénylem is a vele való beszélgetést.

Sokszor érzem úgy, hogy nem a megfelelő dolgokat mondom, vagy beszélgetni szeretnék valakivel, de nem jut eszembe egy téma sem.

Mint az már a kérdésből is kiderült, több szempontból introvertált vagyok, talán aszociális is néha. :) Azon gondolkodtam, hogy ezt mások mennyire ítélik el, vagy mit gondolnak egy ilyen emberről?

2016. júl. 14. 21:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szintén zenész. Mármint introvertált ember vagyok én is. Nagyon szeretek egyedül lenni, elfantáziálgatni erről-arról. Élénk a fantáziám, régebben én is írtam ezt-azt. Az valóban jellemző rám introvertáltként, hogy írásban sokkal szebben, választékosabban ki tudom magamat fejezni, mint ad hoc módon élőben. Bár ott sincs gondom a kommunikációval.

Szükségem van emberek közt lenni olykor, de hosszútávon lefárasztanak mások. Viszont társaságban gyakran vagyok hangadó, vezéregyéniség, szóval nem teljes az introverzió, van extroverzió is bennem emiatt. Gyakorlatilag bármiről el lehet velem beszélgetni és nem az okoskodós hangnemben, hanem tényleg szeretem kikutatni a dolgok miértjét, többek között az emberi viselkedések motivációit is. Egyáltalán nem értek egyet a 2-essel, aki szerint az introvertált emberek nem tudnak annyi témához hozzászólni vagy szegényesebb szókinccsel rendelkeznének. Ennek köze sincs a személyiségtípusokhoz. Az inkább hozott átörökölt képességek korlátjára vall, tanulatlanságra, műveletlenségre, tájékozatlanságra. Abban viszont egyetértek, hogy nem túl könnyen kötök új barátságokat, de hogy őszinte legyek rá, nincs is igazán szükségem ilyesmire.

Tapasztaltam magamon, hogy rühellek vitázni valakivel. Az introvertált emberek általában idealisták, érzelmi beállítottságúak, és nehezemre esik egy vita során logikus érveket felhozni érzelmi elragadtatás nélkül, mivel én a dolgokat, helyzeteket, embereket érzelmi oldalról közelítem meg, nem a hideg racionális agy oldaláról. Másrészről gyakorta jelképekben, szimbólumokban, átvitten értek dolgokat és idegesít, hogy a legtöbb ember nem ilyen, mert a szájukba kell rágni azt, ahogy értettem azt, amit mondtam. Szóval mindent úgy vesznek, ahogy a másik mondja, kevesen kapják el a valódi jelentést. :D

Lehetne mesélni naphosszakat, milyen előnyei és hátrányai vannak ennek a személyiségtípusnak. Kérdező, felhívlak szívesen, trécselhetünk ezekről. :D

2016. júl. 15. 01:17
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
szerintam az ilyenek egyszerüen önzők
2016. júl. 15. 02:16
 13/16 anonim ***** válasza:

Valójában az introvertált embereknek nem kisebb a szókincsük vagy a témakörük, egy diszkós csajszi meg egy introvertált lány közül szerintetek melyikük ül le elolvasni egy szépirodalmi vagy tudományos művet?

Egy introvertálttal kb bármiről tudok beszélgetni míg egy durván extrovertált és partyzós osztálytársammal életemben nem sikerült más témát előhozni mint a "jaj tegnap ezt meg ezt vettem az Árkádban" "jaj az XY olyan izé csitri" "jaj a pasim ilyen meg olyan" "jaj a manikűrösömmel erről meg arról beszélgettünk és jaj de szupi a géllakk" most ez így miben műveltebb ember annál aki olvas?

2016. júl. 15. 12:35
 14/16 anonim ***** válasza:
Rám is ezt mondták, de igazából olyan vagyok amilyen. Ha megtalálom a számomra megfelelő közeget, akkor extrovertált vagyok. Keresd a megfelelő embereket, vedd magad olyanokkal körbe akikkel jól elvagy. Ennyi a titok.
2016. júl. 15. 12:54
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Engem is nagyon le tudnak fárasztani egy idő után az emberek. Sokszor az iskola számomra felér egy kínzással: egész nap mindenki ordít körülöttem (pedig már 17 évesek vagyunk, nem kisgyerekek), vagy sikítozik. Egy idő után elegem lesz belőle és ezért amikor hazaérek, általában a szobámban vagyok egyedül és olvasok. Éppen ezért néha nagyon sajnálom anyukámat. Nem egyszer fordult már elő olyan, hogy nagyon szeretett volna beszélgetni velem, de annyira lefárasztott az emberek társasága az iskolában, hogy képtelen voltam több időt eltölteni emberek között, ezért nem beszéltem vele. Máskor viszont pont fordítva van, mivel anyukám is elég introvertált tud lenni. :)

2016. júl. 15. 13:40
 16/16 anonim ***** válasza:

Kifejtenéd, miért gondolod ezt?

2016. júl. 15. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!