Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Anyagi helyzet miatt nem...

Anyagi helyzet miatt nem tudom élvezni az életet?

Figyelt kérdés
Mármint nem csak az a baj, hogy alig tudunk megélni, hanem hogy emiatt lenézem magam. Úgy érzem kevesebb vagyok másoktól, és már unok ezzel az érzéssel felkelni, teljesen belefáradtam. Mások is vannak így? Mit csináljak? 16/L
2016. júl. 14. 18:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Esetleg vállalhatnál diákmunkát és abból vehetnél magadnak pár vágyott dolgot.

Persze ez hosszú távon nem oldja meg az alapvető anyagi problémáját a családodnak.

Én gimiben nagyon szégyelltem magam ezek miatt, hogy soha nem tellett nyaralásra se menő cuccokra. Aztán átmentem egy szakközépiskolába és rájöttem hogy sokkal rosszabb helyzetben is lehetnék és ez egyáltalán nem szégyen. Mindenki a többre törekszik az életben, de nem egyforma esélyekkel és alapokkal indulunk, nem egyformán megbecsült dolgokhoz értünk stb.

A pénz nem kiváltság, amit a jobbak kapnak. Rengeteg dolog befolyásolja és sokkal összetettebb dolog.

2016. júl. 14. 18:48
 2/5 anonim ***** válasza:
49%
Tanulj sokat, hogy ne kelljen egész életedben ezt érezned. Mi mást tehetnél 16 évesen?
2016. júl. 14. 18:49
 3/5 anonim ***** válasza:
49%
Az egészséges lelkületű ember nem hasonlítgat és van kellő magabiztossága, önbizalma. Előre néz és nem oldalra.
2016. júl. 14. 18:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Próbáltam keresni diákmunkát, de vidéki vagyok, és itt nincs sok lehetőség, az utazás meg annyi, mint a fizetés.

Tanulok, vannak céljaim, de addig el is kell jutni. Nem is a helyzettel van a legnagyobb bajom, hanem azzal, hogy mások mit gondolnak rólam.

Márkás boltokban vásárolok, de csak ha akció van, vagy több hétig gyűjtök rá, de azt nem bírnám ki, ha valaki megjegyezné, hogy nincs pénzem. Régen sokat csúfolták emiatt, és nem akarom újra átélni.

2016. júl. 14. 19:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Olyan barátokat keress, akik nem az anyagi javaid hanem az emberi értékeid alapján ítélnek meg. A többiek véleményével ne foglalkozz és magadat emiatt végképp ne nézd le.
2016. júl. 14. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!