Anyagi helyzet miatt nem tudom élvezni az életet?
Esetleg vállalhatnál diákmunkát és abból vehetnél magadnak pár vágyott dolgot.
Persze ez hosszú távon nem oldja meg az alapvető anyagi problémáját a családodnak.
Én gimiben nagyon szégyelltem magam ezek miatt, hogy soha nem tellett nyaralásra se menő cuccokra. Aztán átmentem egy szakközépiskolába és rájöttem hogy sokkal rosszabb helyzetben is lehetnék és ez egyáltalán nem szégyen. Mindenki a többre törekszik az életben, de nem egyforma esélyekkel és alapokkal indulunk, nem egyformán megbecsült dolgokhoz értünk stb.
A pénz nem kiváltság, amit a jobbak kapnak. Rengeteg dolog befolyásolja és sokkal összetettebb dolog.
Próbáltam keresni diákmunkát, de vidéki vagyok, és itt nincs sok lehetőség, az utazás meg annyi, mint a fizetés.
Tanulok, vannak céljaim, de addig el is kell jutni. Nem is a helyzettel van a legnagyobb bajom, hanem azzal, hogy mások mit gondolnak rólam.
Márkás boltokban vásárolok, de csak ha akció van, vagy több hétig gyűjtök rá, de azt nem bírnám ki, ha valaki megjegyezné, hogy nincs pénzem. Régen sokat csúfolták emiatt, és nem akarom újra átélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!