Mai generációnak mitől van nehezebb dolga felnőttebbé válás során?
# 8/10 Ezek mind-mind attól függnek, hogy mennyire vagy talpraesett. Pont erről szól az önállóság, hogy állj bele, menj el a postára, vedd meg a bérletet, nyiss egy folyószámlát stb stb. Nekem se tanította meg soha senki, hogyan kell befizetni egy csekket vagy feladni egy csomagot, hogyan kell tényleg nyitni egy folyószámlát, fogtam magam és elmentem a bankba, a postára és sorolhatnám.. vagy adóbevallás. Legyél önálló, bár nem tudom hány éves vagy, de fontos az életben hogy mennyire vagy életrevaló. Találd fel magad! Van pici szád, mindenhol tudsz kérdezni és segítenek. Egyébként a neten már minden fent van, szóval ez hülye kifogás, hogy a szülők nem tanítottak meg semmit.
Kérdező, ahogy előttem is írták, totál bizonytalan minden. 22 éves vagyok, jelenleg dolgozom, de halvány lila gőzöm sincs, hogy hogyan alakul majd az életem. A szüleimmel élek még, egyszerűen nem tudok külön költözni, annyira magasak az albérletárak.. nem hogy egyedül, de még két főnek is elég necces lenne kiperkálni olyan 95, sőt egy másfél szobás már 100-120+rezsit. Tehát kemény.
22L
Reálbérek nem növekednek, miközben azt hiszik, hogy nincs infláció, az árak emelkednek és azt hiszi mindenki, hogy minden ugyan annyiba kerül.
10 éve 200 forintomból 120at tettem félre, most a 300ból 80at. Ugyan úgy élek, mint eddig. Közben az ingatlan és az élelmiszer árak is emelkedtek. Már nem 850 forint 1 kg csirkemell.
De egy hónapja már eldöntettem, ha csak fizetgetnek én csak dolgozgatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!